Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gizi (Die Linke): Η τρόικα παραβίασε την ελληνική κυριαρχία - Η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα

Gizi (Die Linke): Η τρόικα παραβίασε την ελληνική κυριαρχία - Η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα
Τα αίτια της σημερινής κρίσης ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι όταν οι τράπεζες χρεοκόπησαν και θεωρήθηκε ότι μπορούσαν να διασωθούν όλες
Την κατάφορη παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας από την τρόικα σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του γερμανικού αριστερού κόμματος «Die Linke», Gregore Gizi από την Αθήνα που βρέθηκε σήμερα.
Όπως τόνισε ο γερμανός πολιτικός μιλώντας στο ΑΜΠΕ «είναι προφανές ότι οι άλλες 18 χώρες του Eurogroup και οι θεσμοί δυσκολεύονται με την αριστερή κυβέρνηση την Ελλάδα, διότι θέτει υπό αμφισβήτηση όλη την μέχρι τώρα πολιτική της λιτότητας και θέλει μιαν εναλλακτική».
Υποστήριξε πως εάν δεν γίνει μία διάσκεψη χρέους για να βρεθεί λύση, η Ελλάδα δεν θα ξεφύγει από το φαύλο κύκλο και εστίασε στην αιτία του προβλήματος που δεν είναι άλλο από την χρεοκοπία των τραπεζών.
«Τα αίτια της σημερινής κρίσης ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι όταν οι τράπεζες χρεοκόπησαν και θεωρήθηκε ότι μπορούσαν να διασωθούν όλες, δημιουργήθηκε ένα γιγαντιαίο κρατικό χρέος.
Αυτή είναι η βαθύτερη αιτία της δημιουργίας κρίσης και ακριβώς αυτήν δεν θα έπρεπε να κανείς να την είχε επιτρέψει» τονίζει ο Gizi.
Καταλήγοντας ο γερμανός πολιτικός υπογραμμίζει πως «η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα, ιδίως την χρειάζεται το ΝΑΤΟ και όλοι κάνουν σαν η σχέση με την Ελλάδα να τους ήταν αδιάφορη. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης