Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν τις προτάσεις των Θεσμών που καλούνται να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα

Bloomberg: Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν τις προτάσεις των Θεσμών που καλούνται να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα
H επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde τόνισε χθες Σάββατο 27/6 στο BBC ότι οι προτάσεις που θα δοθούν ως ψήφιση στο δημοψήφισμα δεν ισχύουν πλέον
«Είναι αρκετά ενημερωμένοι οι έλληνες για τις προτάσεις των θεσμών, πάνω στις οποίες καλούνται να αποφασίσουν στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου»; διερωτάται το Bloomberg.
Το πρακτορείο σχολιάζει ειρωνικά ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα μπερδεύει οικονομολόγους, καθηγητές οικονομικών και επικεφαλής των hudge funds κι όμως οι έλληνες ηλικιωμένοι καλούνται να το ψηφίσουν».
Το Bloomberg σχολιάζει ακόμη ότι οι πολίτες πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα, να διαβάσουν ένα μακροσκελές κείμενο με τις προτάσεις πάνω σε τεχνικά οικονομικά ζητήματα που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί επισήμως.
Κι όλα αυτά όταν τόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde τόνισε χθες Σάββατο 27/6 στο BBC ότι «οι προτάσεις που θα δοθούν ως ψήφιση στο δημοψήφισμα δεν ισχύουν πλέον».
Επιπλέον, το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα υπερισχύσει το ΟΧΙ, που είναι και η επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα οδηγείται ουσιαστικά εκτός ευρωζώνης.
«Συνήθως στις δημοκρατίες , είναι οι τεχνοκράτες και οι πολιτικοί που είναι υπεύθυνοι για τις λεπτομέρειες , ενώ οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν για ποιο ευρεία ζητήματα και επί των αρχών. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μετατόπιση των ευθυνών από το Κοινοβούλιο στους πολίτες» υποστηρίζει ο Philip Shaw επικεφαλής οικονομολόγος στην Manager Investec.
Το Bloomberg εκτιμά ωστόσο ότι η μεγάλη πλειονότητα των ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ψηφίζοντας ΝΑΙ στις 5 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης