Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βόμβα του Guardian: Ο Cameron τάχθηκε υπέρ του Grexit στη Σύνοδο Κορυφής

Βόμβα του Guardian: Ο Cameron τάχθηκε υπέρ του Grexit στη Σύνοδο Κορυφής
Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν δημοσίως το έγγραφο που διέρρευσε με τις θέσεις του πρωθυπουργού για την Ελλάδα και το ευρώ
«Ίσως να είναι καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιδιορθώσει την οικονομία της», φέρεται να είπε σε Ευρωπαίο ομόλογο του κατά τη Σύνοδο Κορυφής 25-26/6 ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron, σύμφωνα με τη Guardian η οποία επικαλείται διπλωματικό έγγραφο.
Σε αυτό περιγράφεται η κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής με ομόλογο του ο οποίος δεν προσδιορίζεται.
«Αναφορικά με την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε αν είναι σοφό εκ μέρους της Angela Merkel να επιτρέψει να διεξαχθεί σε επίπεδο πρωθυπουργών η συζήτηση για την Ελλάδα και αναρωτήθηκε μήπως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη ώστε να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της- αν και παραδέχτηκε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι», φέρεται να είναι το περιεχόμενο του εγγράφου που διέρρευσε.
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι αυτά τα σχόλια του πρωθυπουργού (σ.σ. Cameron) μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις μεταξύ των ηγετών της Ευρωζώνης που παλεύουν ώστε να αποφευχθεί μια ελληνική χρεοκοπία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ.
Επίσης, αναφέρει ότι Βρετανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν δημοσίως το έγγραφο που διέρρευσε με τις θέσεις του πρωθυπουργού για την Ελλάδα και το ευρώ.
Πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, είπαν ότι ο πρωθυπουργός πιστεύει πως η ελληνική κρίση πρέπει να επιλυθεί και ότι μια αποτυχία θα έφερνε συνέπειες.

www.banmingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης