Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΙΕΑ: Σε χαμηλά επίπεδα η ζήτησης φυσικού αερίου - Καμία εισαγωγή LNG τον Απρίλιο στην Ελλάδα

ΙΕΑ: Σε χαμηλά επίπεδα η ζήτησης φυσικού αερίου -  Καμία εισαγωγή  LNG  τον Απρίλιο  στην Ελλάδα

Στο 88,4 % η πληρότητα αποθήκευσης στην Ελλάδα - H  ζήτηση στην Ευρώπη είναι πιθανόν να αυξηθεί εφέτος κατά 1,8%, στα 497 δις κμ,

Εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς αύξησης της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη προβλέπει o Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) ο οποίος θεωρεί ότι οι γεωπολιτικές  εξελίξεις αποτελούν  το μεγαλύτερο κίνδυνο για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς φυσικού αερίου, ενώ τα υψηλά για την εποχή αποθέματα του καυσίμου στις ευρωπαϊκές αποθήκες συγκρατούν τις τιμές, προς το παρόν τουλάχιστον.

Για παράδειγμα στην ελληνική αγορά λόγω της χαμηλής ζήτησης, για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, δεν έγινε καμία εισαγωγή LNG τον Απρίλιο. Πάντως για τον Μάιο είναι προγραμματισμένο να έρθουν τρία φορτία της Μυτιληναίος 2.954 m3 της ΔΕΗ 73.855 m3 και της Elpedison  73.855 m3. 

Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της ΙΕΑ, η  ζήτηση αερίου στην Ευρώπη είναι πιθανόν να αυξηθεί εφέτος κατά 1,8%, στα 497 δις κμ, ενώ η παγκόσμια ζήτηση προβλέπεται να αυξηθεί με ρυθμό 2,3% ή κατά 96 δις κμ στα 4.191 δις κμ συνολικά, αντανακλώντας κυρίως την κατανάλωση από τις ασιατικές αγορές. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης