Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα - Πιθανή μια συμφωνία την τελευταία στιγμή

Bank of America Merrill Lynch: Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα - Πιθανή μια συμφωνία την τελευταία στιγμή
Το Eurogroup μπορεί να εργαστεί σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ασυμφωνίας
Η μικροπολιτική έχει τα όρια της και η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά της για να καταφέρει μια συμφωνία με τους πιστωτές της, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch.
Στην τελευταία 5σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "Compressed timeline for Greece" (Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch βλέπει ότι οι περιφερειακές αγορές ομολόγων δείχνουν κάποια σημάδια «μόλυνσης» από τις ελληνικές εξελίξεις.
Η Bank of America Merrill Lynch επαναλαμβάνει τις βασικές ημερομηνίες που είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, επικαλούμενη τα λόγια της Merkel, η οποία ανέφερε ότι «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος».
Πράγμα που σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πάντα θα μπορούσαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους, αν χρειαστεί, προκειμένου να φιλοξενήσουν μια καθυστερημένη απόφαση της Αθήνας να δεχτεί μια συμφωνία.
Παρόλα αυτά, οι πιθανότητες να υπάρξει μια έγκαιρη εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τη δέσμευσή της.
Δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δεν θα δώσει καμία νέα πρόταση στις ευρωπαϊκές αρχές πριν το Eurogroup.
Θα μπορούσαν ωστόσο να εργαστούν σε μια τελευταία πρόταση, καθώς και σε οποιοδήποτε σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ασυμφωνίας.

Το χρονοδιάγραμμα

Πέμπτη, 18 Ιουνίου: Σύνοδος Eurogroup
Παρασκευή, 19 Ιουνίου: Πληρωμή κουπονιού 85 εκατ. ευρώ σε ομόλογο που διακρατά η ΕΚΤ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, και Παρασκευή, 26 Ιουνίου: Σύνοδος Κορυφής
Πέμπτη, 30 Ιουνίου: Προθεσμία πληρωμής ΔΝΤ
Τετάρτη, 1 Ιουλίου: Απόφαση ΕΚΤ για τον ELA
Δευτέρα, 20 Ιουλίου: Πληρωμή κουπονιού 700 εκατ. ευρώ στην ΕΚΤ και ομολόγου 3,5 δισ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης