Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Le Monde: Merkel και Hollande επιθυμούν συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά τους δυσκολεύει η αδιαλλαξία του ΔΝΤ

tags :
Le Monde: Merkel και Hollande επιθυμούν συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά τους δυσκολεύει η αδιαλλαξία του ΔΝΤ
«Ένα σχέδιο συμφωνίας υπήρχε χθες στις διαπραγματεύσεις»
Συμφωνία με την Ελλάδα επιθυμούν η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel και ο Γάλλος πρόεδρο Fr. Hollande, αλλά σκοντάφτουν πάνω στην αδιαλλαξία του ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, οι δύο ηγέτες ασκούν πιέσεις, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.
«Ένα σχέδιο συμφωνίας υπήρχε χθες στις διαπραγματεύσεις», οι οποίες ωστόσο «σκοντάφτουν» στην αδιαλλαξία του ΔΝΤ, σημειώνεται.
Το θέμα των συντάξεων παραμένει σημείο έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ που αξιώνει νέες μειώσεις, υπογραμμίζει η εφημερίδα, ενώ σημειώνει ότι το επίπεδο του ελλείμματος για το 2015, δημιουργεί και αυτό πρόβλημα, καθ' ότι οι πιστωτές απαιτούν 2 δισ. ευρώ επιπλέον οικονομίες.
Το Παρίσι ελπίζει για μια συμφωνία γύρω στις 5 Ιουνίου, αλλά και το Βερολίνο δεν θα ήθελε το ελληνικό θέμα να κυριαρχήσει στη Σύνοδο κορυφής του G7 που θα γίνει στη Γερμανία από τις 7 Ιουνίου, τονίζεται.
«Ωστόσο, ούτε το Παρίσι, ούτε οι Βρυξέλλες, αλλά ούτε και το Βερολίνο προτίθενται να υπογράψουν μια συμφωνία με την Αθήνα χωρίς το ΔΝΤ, που ήταν το πρώτο που ανταποκρίθηκε και έτρεξε να βοηθήσει την Ελλάδα το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης