Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds bank: Θα υπάρξει συμφωνία δανειστών – Ελλάδος την τελευταία στιγμή – Τι θα πει ο Draghi στις 3/6;

Lloyds bank: Θα υπάρξει συμφωνία δανειστών – Ελλάδος την τελευταία στιγμή – Τι θα πει ο Draghi στις 3/6;
Συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 3 Ιουνίου, με τον Πρόεδρο Mario Draghi να εστιάζεται στο ζήτημα της Ελλάδος.
Στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία δανειστών – Ελλάδος την τελευταία στιγμή διατυπώνει η βρετανική τράπεζα Lloyds bank.
Μπορεί ακόμη να μην υπάρχει συμφωνία, μπορεί οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος με δανειστές να πραγματοποιούνται εν μέσω αντικρουόμενων και αλλοπρόσαλλων πληροφοριών και διαφορετικών εκτιμήσεων για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αλλά Grexit δεν θα υπάρξει, η Ελλάδα θα πληρώσει την δόση των 298 εκατ στο ΔΝΤ και την ύστατη στιγμή θα υπάρξει συμφωνία.
Η στρατηγική της ύστατης στιγμής έχει υπέρ και κατά με κυριότερο κίνδυνο ένα ατύχημα που κανείς δεν θέλει αλλά μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών, συνεχίζονται με την ελληνική πλευρά να εμφανίζεται αισιόδοξη και τους δανειστές να διαφωνούν με την πρόοδο που έχει υπάρξει.  Υπάρχουν ανησυχίες  για το αν η Ελλάδα είναι σε θέση να πληρώσει  το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου τα 298 εκατ αλλά η Ελλάδα θα πληρώσει την πρώτη δόση
Στο μεσοδιάστημα και όσο δεν υπάρχει συμφωνία οι έλληνες καταθέτες τράβηξαν 5,6 δισεκ. τον Απρίλιο.
Παρά τους φόβους, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν εργαστεί για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδος.
Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 1,53 δισεκ. γιατί όσο καθυστερεί η συμφωνία υπάρχει κίνδυνος να τρομοκρατηθούν οι αγορές
Εν τω μεταξύ συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 3 Ιουνίου, με τον Πρόεδρο Mario Draghi να εστιάζεται στο ζήτημα της Ελλάδος.
Η ΕΚΤ έχει κρατήσει έως τώρα ουδέτερη στάση και θα παραμείνει ουδέτερη έως ότου εξαντληθούν όλα τα πολιτικά περιθώρια διαπραγματεύσεων.
Ο Draghi θα εμφανιστεί περισσότερο αισιόδοξος για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη και θα επισημάνει ότι θα συνεχιστούν οι αγορές 60 δισεκ. μηνιαίως  με στόχο η παρέμβαση της ποσοτικής χαλάρωσης να φθάσει το 1 τρισεκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης