Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Trade The News: Στροφή προς το χειρότερο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών

Trade The News: Στροφή προς το χειρότερο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - πιστωτών
H ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης επέδειξε αδυναμία, υποχωρώντας κάτω από το 1,0970, λόγω των εξελίξεων σχετικά με την Ελλάδα
Στις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα αναφέρεται σε σημερινό σημείωμά του το Trade The News, το οποίο σημειώνει ότι έχει υπάρξει επιδείνωση στις συνομιλίες της χώρας με τους πιστωτές και επικαλείται δημοσιεύματα βάσει των οποίων η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ, εκτός κι αν υπάρξει συμφωνία.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης επέδειξε αδυναμία, υποχωρώντας κάτω από το 1,0970, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών «φαίνεται να έχει πάρει στροφή προς το χειρότερο».
Παράλληλα, αναφέρεται σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται σε δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Βούτση, ότι η Ελλάδα δεν θα έχει τα χρήματα για να αποπληρώσει 1,5 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον επόμενο μήνα, εκτός και αν υπάρξει μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές.
Επίσης, σημειώνεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι υπάρχουν όρια όσον αφορά το τι μπορεί να αποδεχθεί από τους πιστωτές.
Όπως επισημαίνεται, ακόμη και αν αυτή η αντιπαράθεση δεν καταλήξει σε αδιέξοδο, ένα δημοψήφισμα δεν είναι πιθανόν να «σπάσει τον πάγο», σύμφωνα με δημοσκόπηση, με το 59% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης στο να μην ενδώσει στις απαιτήσεις των πιστωτών, αλλά το 71% να επιθυμεί παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, σημειώνεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης της χώρας τους σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για «εναλλακτικές» σχετικά με την Ελλάδα, καθώς η Αθήνα πρέπει να κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης