Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γερμανικά ΜΜΕ: Χωρίς συναίνεση η συνάντηση Τσίπρα - Merkel - Hollande στη Ρίγα

Γερμανικά ΜΜΕ: Χωρίς συναίνεση η συνάντηση Τσίπρα - Merkel - Hollande στη Ρίγα
Στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα
Για φιλική και εποικοδομητική συζήτηση, αλλά χωρίς συναίνεση, κάνουν λόγο τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Merkel – Hollande στη Ρίγα της Λετονίας.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η συνάντηση διήρκησε πέραν των δύο ωρών και επικεντρώθηκε στην εύρεση κοινού παρονομαστή που θα μπορούσε να δώσει μια τελευταία ώθηση στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς υπό την πραγματική απειλή της χρεοκοπίας.
Για το περιεχόμενο των συνομιλιών συμφωνήθηκε εμπιστευτικότητα, όπως έχει γίνει και στις προηγούμενες συναντήσεις σε υψηλότατο επίπεδο.
Έτσι όσα έγιναν γνωστά για το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το εάν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται κοντά σε λύση.
Τόσο από γερμανικής, όσο και από γαλλικής πλευράς το κλίμα περιγράφηκε ως φιλικό και εποικοδομητικό.
«Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη βούληση να καταλήξει σε συμφωνία η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», τονίστηκε από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου.
Γερμανίδα εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι καταγράφηκε ομοφωνία στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο των τριών θεσμών και συμφωνήθηκε η στενή επικοινωνία και των τριών για το επόμενο διάστημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνάντηση η καγκελάριος βγαίνοντας από το χώρο της συνάντησης καληνύχτισε ξερά του δημοσιογράφους που περίμεναν για δηλώσεις, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός την ακολούθησε σε απόσταση πολλών μέτρων, όπως γράφει η Handelsblatt.
Κατά την Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν κατέστη δυνατή η συναίνεση σε σημεία στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, «με τον χρόνο να τελειώνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης