Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Οι νέες επιχειρήσεις που προσπαθούν να οικοδομήσουν μία νέα Ελλάδα

WSJ: Οι νέες επιχειρήσεις που προσπαθούν να οικοδομήσουν μία νέα Ελλάδα
«Το ταλέντο είναι κάτι, το οποίο δεν λείπει από την Ελλάδα, όπως επίσης και το υψηλά εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό»
Στην προσπάθεια των έξυπνων και καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων να οικοδομήσουν μία νέα Ελλάδα εστιάζει η Wall Street Journal.
Ειδικότερα, υπό τον τίτλο «Oι νέες εταιρείες προσπαθούν να χτίσουν μία νέα Ελλάδα», η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στις καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες στοχεύουν να αλλάξουν τη μαύρη «εικόνα» του επιχειρείν.
Ως παράδειγμα επικαλείται την Upstream Systems, η οποία όντας στο 15ο έτος ζωής της, συνιστά το απόλυτο παράδειγμα επιτυχίας.
Καταφέρνοντας να ενοποιήσει τους κλάδους της κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου, η Upsteram κατάφερε να εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες.
Αν και το 90% των κερδών προέρχεται από τις αναδυόμενες αγορές, το 75% του εργατικού δυναμικού βρίσκεται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Μάρκο Βερέμη, οι πυλώνες της Upstream - σε αντίθεση με πολλές άλλες ελληνικές εταιρείες - εδράζονται στην τελειότητα και την αξιοκρατία.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο κλάδος των ελληνικών start up εταιρειών, αν και παραμένει μικρός σε μέγεθος, είναι πολλά υποσχόμενος.
Ήδη πάντως, έχουν καταγραφεί σημαντικά βήματα προόδου, καθώς χάρη στη χρηματοδότηση από διάφορα capital funds αλλά και την ΕΤΕπ, ο αριθμός των τεχνολογικών start up εταιρειών έχει αυξηθεί από 16 το 2010 σε 144 το 2013.
«Το ταλέντο είναι κάτι, το οποίο δεν λείπει από την Ελλάδα, όπως επίσης και το υψηλά εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό» επισημαίνει η Wall Street Journal.
Ωστόσο, οι ευκαιρίες είναι ακόμη πεπερασμένες, εξηγεί εν συνεχεία, τονίζοντας πως τα πανεπιστήμια έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο στην προσέλκυση start up εταιρειών.
Σ’ αυτό το απογοητευτικό και αποθαρρυντικό κλίμα, σημειώνει η Wall Street Journal, συμβάλλει η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς καλλιεργείται το αίσθημα της έχθρας εναντίον οποιαδήποτε επιχειρηματικής ιδέας.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές πως κεντρικός στόχος της νέας αριστερής κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των «μυαλών» της Ελλάδας.
Όμως αυτό, υπερθεματίζει καταλήγοντας η εφημερίδα, προϋποθέτει μία σειρά παραγόντων, όπως η αξιοκρατία, η ελεύθερη αγορά, ο ανταγωνισμός κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης