Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Σε «ενδιάμεση συμφωνία» για μερική εκταμίευση της δόσης προσβλέπει από το σημερινό Eurogroup η Ελλάδα

tags :
CNBC: Σε «ενδιάμεση συμφωνία» για μερική εκταμίευση της δόσης προσβλέπει από το σημερινό Eurogroup η Ελλάδα
Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου
Η ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της τίθεται σε δοκιμασία αυτή την εβδομάδα, αν και ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος επέμεινε στο CNBC ότι η χώρα θα κάνει μια σημαντική καταβολή την Τρίτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, υπάρχουν αμφιβολίες ότι η χώρα θα είναι σε θέση να τηρήσει τις μελλοντικές υποχρεώσεις.
Την Τρίτη, η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το ποσό των 744,9 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε λύση για τις αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις, όπως περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και μια πιο ευέλικτη αγορά εργασίας.
Κι όμως, ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την καταβολή της Τρίτης, ενώ κάποιου είδους συμφωνία με το Eurogroup θα μπορούσε να ανακοινωθεί αργότερα τη Δευτέρα.
"Η πληρωμή είναι βέβαια", ανέφερε η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί λόγω των συνεχιζόμενων συζητήσεων με τους δανειστές.
Η Ελλάδα θα είναι επίσης σε θέση να καταβάλει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ, τον Ιούνιο, αξίας περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
Όταν ρωτήθηκε πως η Ελλάδα επρόκειτο να κάνει τις πληρωμές αυτές χωρίς την τελευταία δόση της πολυπόθητης βοήθειας, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι κάποιου είδους "μεταβατικής συμφωνίας" θα μπορούσε να ανακοινωθεί μετά τις συνομιλίες του Eurogroup της Δευτέρας. "(Περιμένουμε) κάποιο είδος μεταβατικής συμφωνίας, κάτι που θα βοηθήσει τη ρευστότητα και την ικανότητα του δημόσιου τομέα να δανείζεται βραχυπρόθεσμα", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης