Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Σύννεφα» στο ράλι της στερλίνας βλέπουν UBS και HSBC - Τροχοπέδη η προοπτική του Brexit

«Σύννεφα» στο ράλι της στερλίνας βλέπουν UBS και HSBC - Τροχοπέδη η προοπτική του Brexit
Μεσοπρόθεσμα το ευρωπαϊκό δημοψήφισμα θα επιφέρει «αναστάτωση» στη στερλίνα
Σύννεφα στο ράλι της στερλίνας αναμένουν οι επενδυτές, καθώς προειδοποιούν πως οι προοπτικές διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρεάσoυν δυσμενώς την πορεία του βρετανικού νομίσματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές, το ράλι της στερλίνας, ως απόρροια της νίκης των Συντηρητικών, θα επισκιαστεί από την προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο D. Cameron έχει δεσμευτεί πως σε περίπτωση επανεκλογής θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την Ε.Ε. έως το 2017.
Σήμερα η στερλίνα ενισχύεται σε υψηλό 6 ετών έναντι του ευρώ, καθώς καταγράφει άνοδο κατά +1,9% στα 72,47 ευρώ/στερλίνα.
Έναντι του δολαρίου ενισχύεται κατά +1,5% στα 1,5471 δολάρια/στερλίνα.
«Πρόκειται για ένα ράλι ανακούφισης, το οποίο συνδυάζεται με τη νίκη των Εργατικών» τονίζει ο David Bloom, αναλυτής της HSBC.
Βέβαια, προσθέτει πως μεσοπρόθεσμα το ευρωπαϊκό δημοψήφισμα θα επιφέρει «αναστάτωση» στη στερλίνα.
«Ο αρχικός αντίκτυπος της νίκης του Cameron αποτιμάται θετικά από τις αγορές» εξηγεί από την πλευρά της UBS, ο John Wraith.
«Σύντομα, θα υπάρξει ανησυχία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η οποία θα αποθαρρύνει τις επενδύσεις» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης