Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Δεν θα υπάρξει νέο haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών

Brown Brothers Harriman: Δεν θα υπάρξει νέο haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών
"Οι αγορές έχουν καταστεί λιγότερο απαισιόδοξες"
(upd2)Βέβαιη πως η ΕΚΤ δεν θα προβεί σε περαιτέρω haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών εμφανίζεται η Βrown Brothers Harriman.
Ειδικότερα, ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την Τετάρτη, η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης θα αποτρέψει νέα μέτρα εναντίον της Αθήνας.
«Οι αγορές έχουν καταστεί λιγότερο απαισιόδοξες, καθώς διαφαίνονται οι προοπτικές για την επίτευξη συμφωνίας» αναφέρει σε σημείωμά της η Βrown Brothers Harriman.
Άλλωστε, το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έχει υποχωρήσει τις τελευταίες 7 ημέρες κατά 350 μονάδες, στα επίπεδα του 10%.
Το επιτόκιο του 3ετούς ομολόγου τις τελευταίες 4 ημέρες έχει μειωθεί με τη σειρά του κατά 830 μονάδες, στο 22,3%.
Παράλληλα, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει καταγράψει ράλι +11,7% τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις.
Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ έχει προαναγγείλει πως είναι διατεθειμένη να αυξήσει το όριο έκδοσης των ελληνικών εντόκων γραμματίων, σε περίπτωση βελτίωσης των προοπτικών επίτευξης συμφωνίας.
Ενδεικτική ήταν η παρέμβαση του B. Coeure, o oποίος υπογράμμισε πως εάν επιβεβαιωθεί ότι Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, τότε η ΕΚΤ μπορεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων.
Αυτή τη στιγμή, το ανώτατο όριο έκδοσης εντόκων βρίσκεται στα 15 δισ. ευρώ.
Η Brown Brothers Harriman προειδοποιεί εν συνεχεία, για τον κίνδυνο λαθεμένης ανάγνωσης των αποφάσεων της ΕΚΤ για το ύψος του ELA.
Όπως εξηγεί, η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις εκροές καταθέσεων.
«Μία μικρότερη αύξηση του ELA δεν θα συνιστά αρνητική εξέλιξη - όπως αρκετοί θεωρούν - αλλά θετικό οιωνό, καθώς θα υποδεικνύει πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σταδιακά σταθεροποιείται» καταλήγει χαρακτηριστικά η Brown Brothers Harriman.
Το ELA αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 76,9 δισ. ευρώ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε αυξηθεί κατά 1,4 δισ. ευρώ.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 5 Μαΐου 2015, ώρα 07:07)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης