Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Erian (Allianz): Οι Ευρωπαίοι αξίζει να ακούσουν αυτά που έχει να πει ο Βαρουφάκης

tags :
El Erian (Allianz): Οι Ευρωπαίοι αξίζει να ακούσουν αυτά που έχει να πει ο Βαρουφάκης
O Βαρουφάκης ήταν μια «ανάσα» φρέσκου αέρα σο παρατεταμένο και εξαντλητικό ελληνικό οικονομικό δράμα, το οποίο έχει προκαλέσει υψηλή ανεργία, φτώχεια και χαμένες ευκαιρίες
Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ακούσουν αυτά που έχει να πει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρει σε άρθρο του στο Bloomberg View o επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz, Mohamed El Erian.
«Δεν έχω μιλήσει ποτέ, ούτε έχω γνωρίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Ωστόσο έχω την αίσθηση ότι τον γνωρίζων μέσω των γραπτών του, των συνεντεύξεών του και μέσω των δημοσιευμάτων για τις κόντρες του με τους Ευρωπαίους», σημειώνει στο άρθρο του ο El Erian.
«Για αυτό αιφνιδιάστηκα με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να θέσει στο περιθώριο τον Γ. Βαρουφάκη, όσον αφορά την εμπλοκή του στις περίπλοκες διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους πιστωτές και με το Διενθές Νομισματικό Ταμείο», συνεχίζει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Pimco.
O Βαρουφάκης ήταν μια «ανάσα» φρέσκου αέρα σο παρατεταμένο και εξαντλητικό ελληνικό οικονομικό δράμα, το οποίο έχει προκαλέσει υψηλή ανεργία, φτώχεια και χαμένες ευκαιρίες.
Με όπλο την οικονομική λογική και τη θέληση να καλυτερέψει η κατάσταση, ο Γιάνης Βαρουφάκης πίεσε τους δανειστές για περισσότερο ρεαλισμό όσον αφορά τους όρους δανεισμού της Ελλάδας από τους πιστωτές της, υποστηρίζει ο El Erian.
Και ποτέ δεν κουράστηκε να υπενθυμίζει ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της χώρας.
Η προσέγγισή του στις διαπραγματεύσεις έγινε με έναν ασυνήθιστο τρόπο, ο οποίος τράβηξε τημν προσοχή, αλλά δεν έγινε αποδεκτός από τους ευρωπαίους εταίρους.
Ο Βαρουφάκης είναι ανυπόμονος και αυτό σύμφωνα με τον El Erian είναι κατανοητή, καθώς όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθεί τον ελληνικό λαό να υποφέρει, εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών – όπως πιστεύει ίδιος- και γι αυτό ήταν έτοιμος να «ταρακουνήσει» τα πράγματα.
Αυτό το ανορθόδοξο στυλ ήταν που ανάγκασε τον Τσίπρα να τον θέσει στο περιθώριο, λόγω της ενόχλησης των Ευρωπαίων ομολόγων του, με το Eurogroup της Ρίγας στις 24 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης