Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Αβέβαιη η έκβαση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - πιστωτών - Απειλή για το ευρώ το Grexit

tags :
CNBC: Αβέβαιη η έκβαση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - πιστωτών - Απειλή για το ευρώ το Grexit
Τι δηλώνουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο CNBC
Καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της συνεχίζονται, αξιωματούχοι της ευρωζώνη δηλώνουν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι η έκβαση των συζητήσεων είναι αβέβαιη.
Οι φόβοι ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό και απειλείται ακόμη και με χρεοκοπία εντείνονται, εν όψει των υποχρεώσεων της προς ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ, κάτι που πολλοί στην Ευρώπη θέλουν να αποφύγουν.
Ενδεχόμενο Grexit θα προκαλούσε οικονομικό χάος στην Ελλάδα και θα κατέστρεφε την πορεία ενοποίησης και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της ευρωζώνης, ενώ θα έπληττε την οικονομική της ανάκαμψη.
Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δήλωσαν στo CNBC ότι δεν επιθυμούν το Grexit ωστόσο παραδέχθηκαν ότι η κατάσταση είναι ασταθής και το αποτέλεσμα αβέβαιο.

Αισιόδοξος για λύση ο Χ. Γεωργιάδης
«Δεν θέλω καν να συζητήσω το ενδεχόμενο αρνητικής εξέλιξης στην ελληνική κρίση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.
«Εκτιμώ ότι οι δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις πρέπει να υπογραμμιστούν και ευελπιστώ ότι αυτό θα δημιουργήσει τα θεμέλια για λύση αυτής της ασταθούς κατάστασης», σημείωσε ο υπ. Οικονομικών της Κύπρου.

Djisselbloem: Ο Τσίπρας πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις
Ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Djisselbloem δήλωσε στο CNBC ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι και τόσο δημοφιλής στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει «μπουχτίσει» από τα μέτρα λιτότητας.
«Εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει μια ισχυρή εντολή και πολύ υψηλό επίπεδο αποδοχή στη χώρα του.
Μερικές φορές – ως πολιτικός – πρέπει να χρησιμοποιείς αυτή την εντολή, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.
«Μερικές φορές πρέπει να οδηγείς τον λαό σου στο μέλλον ακόμη και αν αυτό σημαίνει τη λήψη δύσκολων μέτρων βραχυπρόθεσμα, καθώς πρέπει να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη προοπτική», σημειώνει.

Albuquerque: Η Ελλάδα κρατάει την τύχη της στα χέρια της
Η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Maria Luís Albuquerque, δήλωσε στο CNBC ότι παρά την ισχυρή δέσμευση που έχει αναλάβει το Eurogroup για την εξεύρεση λύσης, η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να αποφασίσει πως θα προχωρήσει.
«Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις σε αυτό το στάδιο, καθώς πραγματικά όλα εξαρτώνται από τις ελληνικές αρχές», σημείωσε η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης