Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Σε διπλό ταμπλό παίζει η Ελλάδα - Το μήνυμα της επίσκεψης Τσίπρα στο Κρεμλίνο

tags :
Guardian: Σε διπλό ταμπλό παίζει η Ελλάδα - Το μήνυμα της επίσκεψης Τσίπρα στο Κρεμλίνο
Αβάσιμοι οι φόβοι των Βρυξελλών για ρωσικό δάνειο προς την Ελλάδα
Για νευρικότητα στις Βρυξέλλες λόγω της επίσκεψης Τσίπρα στο Κρεμλίνο και φόβους διάσπασης της κοινής γραμμής της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Ρωσία, κάνει λόγο σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Τονίζει ωστόσο ότι οι φόβοι ο πρόεδρος Putin θα επιχειρούσε στενότερες οικονομικές επαφές με την Ελλάδα, μέσω της παροχής δανείων ή άρσης του εμπάργκο για τις εισαγωγές ελληνικών τροφίμων, αποδείχθηκαν αβάσιμοι.
Άλλωστε η Ελλάδα δεν είχε πρόθεση να ζητήσει δανεικά από τη Ρωσία, όπως είχε αποσαφηνίσει Έλληνας αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πριν τη συνάντηση.
Με την τιμή του πετρελαίου να κατρακυλά και τις δυτικές κυρώσεις να έχουν επιφέρει πλήγμα στην οικονομία της Ρωσίας, η προοπτική παροχής δανείου προς την Ελλάδα ήταν απίθανη, σημειώνει ο Guardian.
Ωστόσο αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι ο Putin ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει άρση του εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από την Ελλάδα, καθώς δεν γίνεται να υπάρξουν εξαιρέσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.
Αντιθέτως, η Ελλάδα παίζει σε διπλό ταμπλό, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη στήριξή της στις αποφάσεις που αφορούν τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης