Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Μεγάλο δώρο για την Ελλάδα ενδεχόμενη άρση του εμπάργκο για τις εισαγωγές τροφίμων στη Ρωσία

tags :
Guardian: Μεγάλο δώρο για την Ελλάδα ενδεχόμενη άρση του εμπάργκο για τις εισαγωγές τροφίμων στη Ρωσία
Ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, με τη Δύση να «μαντεύει» εάν θα υπάρξει κάποια οικονομική συμφωνίας Αθήνας – Μόσχας
Να αποκρυπτογραφήσει τους λόγους της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο, επιχειρεί η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, με τη Δύση να «μαντεύει» εάν θα υπάρξει κάποια οικονομική συμφωνία Αθήνας – Μόσχας.
Ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια από το Κρεμλίνο θα έδινε στην Αθήνα χώρο να ανασάνει, ωστόσο ο Vasily Koltashov, επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκοσμιοποίησης και Κοινωνικών Κινημάτων.
Επίσης ο Guardian σημειώνει ότι η ιστορία δεν ευνοεί μια ελληνορωσική συμφωνία. Την τελευταία φορά που μια χώρα της Μεσογείου επιχείρησε να λάβει βοήθεια από τη Μόσχα, υπό την πίεση των Ευρωπαίων, γύρισε πίσω με άδεια χέρια.
Το δημοσίευμα αναφέρεται βεβαίως στην περίπτωση της Κύπρου το 2013.
Την ίδια ώρα, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μόσχα, καθιστούν απίθανη μια συμφωνία για οικονομική βοήθεια.
Η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5% το 2015, μετά την κατάρρευση του ρουβλίου.
Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει μια συμφωνία για άρση του εμπάργκο στις εισαγωγές ελληνικών τροφίμων, γεγονός που θα βοηθούσε τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο δώρο προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Koltashov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης