Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CΝΝ Money: Η καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ θα κατευνάσει την ανησυχία περί χρεοκοπίας της Ελλάδας

tags :
CΝΝ Money: Η καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ θα κατευνάσει την ανησυχία περί χρεοκοπίας της Ελλάδας
Ενώ η Ελλάδα επιμένει ότι διαθέτει τα κεφάλαια προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της, μόνο η κυβέρνηση γνωρίζει πόσα χρήματα έχουν απομείνει πραγματικά στα δημόσια ταμεία 
Η Ελλάδα έχει βρει τα χρήματα για να αποπληρώσει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ύψους 450 εκατ. ευρώ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN Money.
Η δέσμευση Βαρουφάκη, κατά τη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Christine Lagarde, θα κατευνάσει την ανησυχία των επενδυτών για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.
Ενώ η Ελλάδα επιμένει ότι διαθέτει τα κεφάλαια προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της, μόνο η κυβέρνηση γνωρίζει πόσα χρήματα έχουν απομείνει πραγματικά στα δημόσια ταμεία.
Τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, έπεσαν έξω από τις προβλέψεις, κατά 1,1 δισ. ευρώ, ενώ δεν έλειψαν και τα δημοσιεύματα περί επικείμενης στάσης πληρωμών.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να παρατείνουν το ελληνικό πρόγραμμα, μόνο εφόσον μείνουν ικανοποιημένοι από τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Η Αθήνα κατέθεσε τη νέα εμπλουτισμένη λίστα την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης