Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Η bull market επέστρεψε στην Ευρώπη… αλλά θα μείνει; - Ο φόβος για την Ελλάδα

CNBC: Η bull market επέστρεψε στην Ευρώπη… αλλά θα μείνει; - Ο φόβος για την Ελλάδα
Διχασμένοι οι αναλυτές σχετικά με την πορεία των ευρωαγορών
Η Bull Μarket έχει επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά το ζήτημα έγκειται στο πόσο θα… διαρκέσει!
Αυτό διαμηνύει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το οποίο εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με τη διάρκεια της Bull Market στην Ευρώπη, λόγω της… Ελλάδας.
Αφορμή για το δημοσίευμα του CNBC αποτέλεσε το α’ 3μηνο του 2015, όπου οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν άνοδο της τάξης +17% καταγράφοντας το καλύτερο τρίμηνο από το 1998!
«Η έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης έχει διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών» εξηγεί ο Chris Beauchamp, αναλυτής της IG Markets.
«Δεδομένης της θέσης του Mario Draghi, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξουν short τοποθετήσεις στις ευρωαγορές» συνεχίζει, εκτιμώντας πως η Bull Market ήρθε για να… μείνει.
«Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ακολουθήσουν το ράλι των αμερικανικών μετοχών, οι οποίες δέχθηκαν ισχυρή ώθηση από το QE της Fed» προσθέτει χαρακτηριστικά.
«Έχουμε δει ισχυρά κέρδη τους προηγούμενους δύο μήνες, αλλά τα καλύτερα έπονται» καταλήγει.
Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Martin Todd, αναλυτής του Hermes Sourcecap European Alpha, αλλά και ο Steve Miley της «TheMarketChartist.com»
Πάντως, υπάρχουν και αντίθετες φωνές, οι οποίες εδράζονται κυρίως στον κίνδυνο της Ελλάδας.
Ενδεικτικά, ο Laith Khalaf, αναλυτής της Hargreaves Lansdown, προειδοποιεί πως η περίπτωση της Ελλάδα ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για την Ευρώπη.
«Η Ελλάδα συνιστά στοιχείο κλειδί για την Ευρώπη, καθώς οι διαπραγματεύσεις ακόμη δεν έχουν αποδώσει καρπούς» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Μία αποτυχία, θα μπορούσε να ρίξει εκ νέου στο γκρεμό τις ευρωαγορές» καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης