Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Soros: Πιο αισιόδοξος για την Ελλάδα - Στο 33% από 50% οι πιθανότητες να φύγει από το ευρώ

tags :
Soros: Πιο αισιόδοξος για την Ελλάδα - Στο 33% από 50% οι πιθανότητες να φύγει από το ευρώ
Έναντι 50% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη
Πιο αισιόδοξος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίζεται ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, καθώς υποβαθμίζει την πιθανότητα εξόδου στο 33% από 50% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα ο Soros δήλωσε έτοιμος να επενδύσει 1 δισ. δολ. στην Ουκρανία, εφόσον η Δύση στηρίξει την ιδιωτική τοποθέτηση.
Ο Soros υποστήριζε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει ένα «παιχνίδι ήττας», όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές της. 
«Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή πληγή, η οποία έτυχε λανθασμένης αντιμετώπισης από την αρχή από όλες τις πλευρές».
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και των θεσμών θα μπορούσαν να καταλήξουν σε αδιέξοδο, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
«Μπορεί κανείς να πιέζει επ' αόριστον και να ζητάει την αποπληρωμή των τόκων, δίχως παράλληλα να προχωράς σε διαγραφή χρέους.
Στο μεσοδιάστημα όμως η Ελλάδα δεν θα μπορεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, διότι η Ελλάδα σε κακή κατάσταση» τόνισε ο Soros.
Στη συνέντευξη του ο Soros αναφέρθηκε και στην έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και στον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία.
«Χωρίς εξωτερική χρηματοδοτική βοήθεια η ''νέα Ουκρανία'' πιθανότατα θα επιδεινωθεί σταδιακά και θα γίνει σαν την παλιά Ουκρανία, με τους ολιγάρχες να επιστρέφουν και να διεκδικούν την εξουσία.
Αυτή η μάχη, στην πραγματικότητα, έχει ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης