Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Έπεισε ο Τσίπρας τη Merkel πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ;

tags :
CNN Money: Έπεισε ο Τσίπρας τη Merkel πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ;
Η Καγκελάριος της Γερμανίας πιέζεται από δύο πλευρές, ώστε να τηρήσει σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας
Η Ευρώπη θα ανοίξει την κάνουλα της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα εφόσον μείνει ικανοποιημένη από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες δεσμεύθηκε η ελληνική κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου, σχολιάζει το CNN Money, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης Merkel – Τσίπρα.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας πιέζεται από δύο πλευρές, ώστε να τηρήσει σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας: από τους γερμανούς φορολογούμενους και από τα κράτη της ευρωζώνης τα οποία έχουν επίσης εφαρμόσει σκληρές πολιτικές λιτότητας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν πήγε στο Βερολίνο αναζητώντας δανεικά, αλλά για να εδραιώσει ένα κοινό έδαφος κατανόησης, όπως δήλωσε χθες.
Η Καγκελάριος Merkel ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς αυτό θα το αποφασίσει το Eurogroup.
Το CNN Money προειδοποιεί ότι η χρηματοπιστωτική θέση της Ελλάδας επιδεινώνεται, τα έσοδα είναι εκτός στόχων, η οικονομία συρρικνώνεται ξανά και η χώρα ξεμένει από ρευστότητα.
Όπως σχολιάζει ο Christian Schulz της Berenberg bank, χθες ήταν η τελευταία ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τη Merkel ότι θα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης