Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Θα σημάνει το τέλος του λαϊκισμού στην Ευρώπη ενδεχόμενη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ;

tags :
CNBC: Θα σημάνει το τέλος του λαϊκισμού στην Ευρώπη ενδεχόμενη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ;
Διίστανται οι απόψεις των αναλυτών για την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στους Γάλλους και Ισπανούς; 
Ενδεχόμενη οικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή της Ελλάδας υπό τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα πλήξει τις ελπίδες των υπόλοιπων λαϊκιστικών κομμάτων της Ευρώπης να ενισχύσουν τη δυναμική τους;
Το ερώτημα αυτό επιχειρούν να απαντήσουν αναλυτές μιλώντας στο CNBC, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα – έκπληξη σε Γαλλία και Ισπανία (Ανδαλουσία).
Στη Γαλλία το «Εθνικό Μέτωπο» της Marine Le Pen δεν σάρωσε τελικά στις τοπικές εκλογές παρά τις προβλέψεις, καθώς νικητής αναδείχθηκε ο πρώην πρόεδρος Nicola Sarkozy, με τον πρόεδρο Hollande να τερματίζει τρίτος.
Εν τω μεταξύ, στις τοπικές εκλογές της Ισπανίας, το Podemos, φαντάζει ως η ισπανική απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε τρίτο στις εκλογές με ποσοστό 14,9% συγκεντρώνοντας χαμηλότερο ποσοστό από το Λαϊκό Κόμμα του M. Rajoy.
Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να επιλύσει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι τεταμένες σχέσεις της με την Ευρώπη, αποτρέπουν τους ψηφοφόρους από τα λαϊκιστικά κόμματα, παρά την αντίθεσή τους στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας.
«Οι ψηφοφόροι σε Γαλλία και Ισπανία έχουν επιβεβαιώσει ότι η ανάληψη της εξουσίας από τους ακροδεξιούς και ακροαριστερούς λαϊκιστές παραμένει ένα απίθανο σενάριο», σχολιάζει ο Christian Schulz, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank.
Ωστόσο αντίθετη είναι η άποψη του Antonio Barroso, επικεφαλής αναλυτή στην Teneo Intelligence, ο οποίος δεν πιστεύει ότι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ρόλο ώστε να αποτρέψει τους ψηφοφόρους σε Γαλλία και Ισπανία, από το να επιλέξουν Εθνικό Μέτωπο και Podemos στις τοπικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης