Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Τον περιορισμό της ισχύος της New York Federal Reserve μελετά το Κογκρέσο

tags :
CNBC: Τον περιορισμό της ισχύος της New York Federal Reserve μελετά το Κογκρέσο
Πίσω από την ιδέα, που στηρίζουν και δημοκρατικοί γερουσιαστές, βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Fed Ντάλας Richard Fisher
Τον περιορισμό της ισχύς της New York Federal Reserve, που θεωρείται η πιο ισχυρή μεταξύ των περιφερειακών οργάνων της Αμερικανικής κεντρικής τράπεζας σκέπτεται σοβαρά το αμερικανικό Κογκρέσο.
Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του Κογκρέσου, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα Politico και αναπαράγει το CNBC, το Σάββατο 21/03/2015 δύο κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που συμμετέχουν στην επιτροπή τραπεζών εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να περιοριστούν σημαντικά οι εξουσίες της New York Fed.
Πίσω από την ιδέα, που στηρίζουν και δημοκρατικοί γερουσιαστές, βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Fed Ντάλας Richard Fisher.
Εάν η πρόταση αυτή γίνει ευρέως αποδεκτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκληση της μόνιμης θέσης του προέδρου της Nrew York Fed ως μόνιμου αντιπροέδρου της νομισματικής Επιτροπής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με την πρόταση του Fisher, ο επικεφαλής της Fed της Νέας Υόρκης θα λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις για χάραξη νομισματικής πολιτικής, αλλά δεν θα μπορεί να ψηφίζει σε όλες τις περιπτώσεις.
Αντί αυτού, θα δίνεται η δυνατότητα ψήφου εναλλάξ σε όλες τις διευθύνσεις των περιφερειακών Fed τράπεζες κάθε δύο χρόνια.
Οι δύο Ρεπουμπλικάνοι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τραπεζών Richard Shelby (R-ALA) kαι ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Υπηρεσιών Jeb Hensarling (R-TX), είναι ανοιχτοί στην ιδέα του να περιορίσει την ισχύ της Fed της Νέας Υόρκης.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας δεν έχουν προχωρήσει, αυτή τη φορά οι πολιτικοί εμφανίζονται πιο αποφασισμένοι για αλλαγές.
Από την οικονομική κρίση, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι εκφράζουν την περιφρόνηση τους για την Wall Street ενώ αυξάνεται ο σκεπτικισμός για την πολιτική που χαράζει η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης