Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 24 κεντρικές τράπεζες έχουν μειώσει τα επιτόκια το 2015

tags :
CNBC: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 24 κεντρικές τράπεζες έχουν μειώσει τα επιτόκια το 2015
Ρωσία και Μαλαισία οι επόμενες χώρες που θα συμπεριληφθούν στη λίστα
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 24 κεντρικές τράπεζες έχουν προβεί - μέχρι στιγμής - στη μείωση των βασικών τους επιτοκίων από την έναρξη του 2015.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, από τις αρχές του έτους έως και σήμερα, 24 κεντρικές τράπεζες έχουν μειώσει το βασικό επιτόκιο.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν πως ο συγκεκριμένος αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά το προσεχές διάστημα.
Τελευταία χώρα, η οποία έλαβε την απόφαση μείωσης των επιτοκίων ήταν η Νότια Κορέα, όπου το βασικό επιτόκιο μειώθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 1,75%.
Εκτός της Κορέας, τον Μάρτιο ανάλογες αποφάσεις έλαβαν και οι κεντρικές τράπεζες της Ταϊλάνδης, της Κίνας, της Ινδίας και της Πολωνίας.
Ρωσία και Μαλαισία είναι οι δύο χώρες, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα των υπόλοιπων 24 κεντρικών τραπεζών.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, ο κύριος λόγος της μαζικής δράσης των κεντρικών τραπεζών είναι η υποχώρηση του πληθωρισμού, ο οποίος υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης των χωρών.
Μάλιστα, οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποια από τις 24 κεντρικές τράπεζες να προβούν σε εκ νέου μείωση των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελβετία και η Σουηδία, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης