Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Το ελληνικό δράμα απέχει πολύ από το τέλος του - Μικρή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις

tags :
CNN Money: Το ελληνικό δράμα απέχει πολύ από το τέλος του - Μικρή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις
Η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής, τονίζει το CNN Money
Το ελληνικό δράμα απέχει πολύ από το να ρίξει αυλαία, προειδοποιεί το CNN Money.
Η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής ακόμη, τονίζει το δημοσίευμα.
Η χώρα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη στήριξη των πιστωτών της και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.
Ο Draghi δήλωσε χθες ότι η ΕΚΤ έχει δανείσει 100 δις. ευρώ στην Ελλάδα, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 68% του ελληνικού ΑΕΠ, το υψηλότερο στην ευρωζώνη.
Επίσης αύξησε το ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 500 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάδα εξαφανίστηκε από τα πρωτοσέλιδα μετά την επίτευξη της τετράμηνης παράτασης για το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, τονίζει το CNN Money.
Σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεσμεύθηκε να αποπληρώσει τα χρέη της εγκαίρως και στο σύνολό τους, καθώς και να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Ωστόσο η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι μικρή, με τον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη να δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη μάχη κατά της λιτότητας που προκάλεσε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως πιστεύει ο ίδιος.
Ο Draghi ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, εφόσον επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση εγακίρως στα ευρωπαϊκά κεφάλαια.
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τις δόσεις του ΔΝΤ εντός του Μαρτίου, σημειώνει το CNN Money.

Embedded image permalink


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης