Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Στα 25 δισ. ευρώ οι απώλειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα

tags :
Spiegel: Στα 25 δισ. ευρώ οι απώλειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα
H Ελλάδα ελπίζει να αποκομίσει έσοδα ενός δις ευρώ από την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καυσίμων
Στο πρόβλημα του λαθρεμπορίου καυσίμων στην Ελλάδα αναφέρεται ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
«H Ελλάδα ελπίζει να αποκομίσει έσοδα ενός δις ευρώ από την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καυσίμων», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Όπως σημειώνεται, ο συγκεκριμένος στόχος της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και στη λίστα μεταρρυθμίσεων που απεστάλη στους εταίρους της Ελλάδας.
«Βέβαιο είναι ότι το δημόσιο ταμείο της Ελλάδας χάνει μια περιουσία εξαιτίας του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Οι απώλειες εκτιμώνται σε 25 δις ευρώ, τα οποία έχασε η χώρα τα προηγούμενα 20 χρόνια εξαιτίας του λαθρεμπορίου και της νόθευσης καυσίμων.
Η μία κυβέρνηση μετά την άλλη απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Κι αυτό διότι πίσω του κρύβονται ισχυρές ομάδες συμφερόντων, οργανωμένες σπείρες και διεφθαρμένοι τελωνειακοί υπάλληλοι και αστυνομικοί», αναφέρει το Spiegel.
«Θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να σημειώσει επιτυχία στο πεδίο που απέτυχαν άλλες κυβερνήσεις;», διερωτάται το Spiegel.
Ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, πιστεύει ότι ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ρεαλιστικός, αν η ίδια εφαρμόσει τη δέσμη μέτρων που έχει εξαγγείλει.
«Με αυτά τα βήματα οι αρχές θα μπορούσαν να λύσουν το 95% του προβλήματος και να επιτύχουν σημαντικά έσοδα εντός έξι μηνών, λέει ο Ασμάτογλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης