Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Παρά το σκληρό «φάρμακο» της τρόικας, η Κύπρος οδεύει προς την ανάκαμψη

FT: Παρά το σκληρό «φάρμακο» της τρόικας, η Κύπρος οδεύει προς την ανάκαμψη
«Κύπρος, στο δρόμο της ανάκαμψης»
Την πρόοδο της οικονομίας της Κύπρου εξαίρουν οι Financial Times, επισημαίνοντας πως το νησιωτικό κράτος παρά το σκληρό μνημόνιο οδεύει προς την ανάκαμψη.
Υπό τον τίτλο «Κύπρος, στο δρόμο της ανάκαμψης», η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως το «φάρμακο» της τρόικας χαρακτηρίζεται απαιτητικό και σκληρό, ωστόσο, πως οι οικονομικές προοπτικές είναι πιο υγιείς.
Μάλιστα, ως παράδειγμα οι Financial Times επικαλούνται τους τομείς του τουρισμού και των υπηρεσιών, οι οποίοι συνιστούν το στυλοβάτη της κυπριακής οικονομίας.
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Ν. Αναστασιάδης τονίζει πως η αποφασιστικότητα να εφαρμοστούν οι σκληροί όροι της συμφωνίας με την τρόικα, μετά από την κρίση του Μαρτίου του 2013, έχει βάλει την Κύπρο στο μονοπάτι της ανάκαμψης.
Παράλληλα, κάνει λόγο για τη σχεδόν πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων στις κυπριακές τράπεζες.
Επίσης, επισημαίνει την εξαρχής αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να κάνει ό,τι ήταν αναγκαίο για να έρθουν τα δημόσια οικονομικά σε μια πορεία διόρθωσης, ενώ υπογραμμίζει και την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, στο δημόσιο τομέα, στην υγεία και στο κράτος πρόνοιας.
Όσον αφορά τις τράπεζες, η βρετανική εφημερίδα εξηγεί πως α πιστωτικά ιδρύματα λαμβάνουν «ένα ισχυρό φάρμακο» αλλά είναι στον σωστό δρόμο, μέσα από την αναδιάρθρωση των δανείων (μη εξυπηρετούμενα) και το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, προς την πλήρη σταθεροποίηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης