Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Τα κυριότερα διεθνή νομίσματα κάνουν πάρτι στην πλάτη του ευρώ

Bloomberg: Τα κυριότερα διεθνή νομίσματα κάνουν πάρτι στην πλάτη του ευρώ
Από την πτώση του ευρώ ευνοήθηκαν οι αμερικανικές, κινεζικές και βρετανικές τράπεζες
Καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη κλιμακώνεται και η αβεβαιότητα ενισχύεται, τα κυριότερα παγκόσμια νομίσματα κάνουν «πάρτι» κερδών έναντι του ευρώ, σημειώνει το Bloomberg Business.
Σύμφωνα με τη σημερινή ανάλυση του αμερικανικού δικτύου, το κινεζικό γουάν σημείωσε άλμα 11% έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος τον τελευταίο χρόνο, ενώ κέρδη της τάξης του 7% σημείωσε και η στερλίνα.

Σχήμα: Κέρδη κατέγραψαν τα κυριότερα νομίσματα έναντι του ευρώ το 2014
























Το δολάριο σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 9% το 2014 έναντι του ευρώ, γεγονός που ώθησε τα στελέχη των αμερικανικών τραπεζών να «χτυπήσουν καμπανάκια» για επικείμενη αύξηση του κόστους κεφαλαίων που θα επιβαρύνει τις μεγαλύτερες τράπεζες.
Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι παρά την ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρωπαϊκού, το μερίδιο των αμερικανικών τραπεζών στην παγκόσμια αγορά στοιχείων ενεργητικού υποχώρησε –ελαφρώς- από το 15,8% τον Δεκέμβριο 2013 στο 15,7% τον Σεπτέμβριο 2014.

Σχήμα: Το μερίδιο των αμερικανικών τραπεζών στα παγκόσμια στοιχεία ενεργητικού μειώθηκε το 2014,
παρά την ενίσχυση κατά 9% του δολαρίου έναντι του ευρώ




















Αυτό συνέβη επειδή από την πτώση του ευρώ δεν ευνοήθηκαν μόνο οι αμερικανικές τράπεζες, αλλά και οι κινεζικές και βρετανικές, καθώς είδαν επίσης τα νομίσματά τους να ενισχύονται έναντι του ευρωπαϊκού, εξηγεί το Bloomberg.

www.bangkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης