Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ZEW: Στο 20% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Ήταν μηδενικές πριν τις εκλογές

ZEW: Στο 20% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Ήταν μηδενικές πριν τις εκλογές
Oι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ανέρχονται πέριξ του 20%, από μηδενικές που ήταν πριν τη διεξαγωγή των εκλογών
Στο 20% τοποθετεί τις πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ το γερμανικό ινστιτούτο ZEW.
"Oι πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ανέρχονται πέριξ του 20%, από μηδενικές που ήταν πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου", δηλώνει ο επικεφαλής του ZEW και γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, Clemens Fuest.
«Το ερώτημα είναι πώς μπορεί να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γίνει η Ελλάδα ένα βαρέλι δίχως πάτο για την Ευρώπη», είχε αναφέρει πρόσφατα ο Fuest, επισημαίνοντας ότι μια νέα απομείωση του χρέους θα έστελνε ένα καταστροφικό μήνυμα, γιατί στην περίπτωση αυτή και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, που έχουν επίσης μια ισχυρή, αριστερή, λαϊκίστικη αντιπολίτευση, θα μπορούσαν να ζητήσουν επίσης ένα κούρεμα, βάζοντας φρένο στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.
«Πρώτα θα πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, στη συνέχεια μπορεί να συζητηθεί η ελάφρυνση του χρέους» υπογράμμιζε ο Fuest.
«Σε βάθος χρόνου όμως οι Έλληνες δεν μπορούν να πετυχαίνουν τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που είναι απαραίτητα για την αποπληρωμή των δανείων, ένα μέρος του χρέους λοιπόν θα έπρεπε να διαγραφεί» τόνιζε ο Γερμανός οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης