Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Στο 70% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας - Στα ύψη τα CDS

Bloomberg: Στο 70% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας - Στα ύψη τα CDS
Η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας κυμαινόταν στο 53%, στις 23 Ιανουαρίου, ήτοι δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Στο 70% ανεβάζει την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας η πορεία των ελληνικών CDS.
Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, τα ελληνικά CDS έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, καθώς ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να αλλάξει τους όρους των συμφωνιών που έχει συνάψει η χώρα με τους δανειστές.
Η πορεία των ελληνικών CDS σηματοδοτεί μια πιθανότητα της τάξης του 70% για μια ελληνική χρεοκοπία.
Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα 70% η νέα ελληνική κυβέρνηση να μην κατορθώσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της, σε ορίζοντα πέντε ετών.
Η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας κυμαινόταν στο 53%, στις 23 Ιανουαρίου, ήτοι δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που ανέδειξαν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει δεσμευθεί πως δεν θα προβεί στη λήψη καμίας απόφασης που να είναι καταστροφική για τους δανειστές της χώρας.
"Μιας μορφής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που βρίσκεται στην κατοχή του δημόσιου τομέα, είναι πιθανή", προβλέπει ο Lyn Graham-Taylor, στρατηγικός αναλυτής της Rabobank.
"Οι επενδυτές όμως φοβούνται μήπως συμπεριληφθούν στην ενδεχόμενη αναδιάρθρωση και τα ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές", προσθέτει ο ίδιος.
"Μπαίνουμε σε μια πιο αβέβαιη πολιτική και οικονομική φάση, τόσο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όσο και την Ευρωζώνη στο σύνολό της", προειδοποιεί, από την πλευρά του, ο Nicholas Spiro, γενικός διευθυντής της Spiro Sovereign Strategy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης