Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Το «παιχνίδι» του Αλέξη Τσίπρα με τη Ρωσία μπορεί να εξοργίσει τους Ευρωπαίους

CNBC: Το «παιχνίδι» του Αλέξη Τσίπρα με τη Ρωσία μπορεί να εξοργίσει τους Ευρωπαίους
Η διαφοροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης καταδεικνύει το χάσμα με τους Ευρωπαίους εταίρους της
Στην απόφαση της Ελλάδας να αποστασιοποιηθεί από την πρόθεση των Ευρωπαίων να επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Η στάση αυτή καταδεικνύει ότι ενδεχομένως η νέα κυβέρνηση αναζητά τη στήριξη του ιστορικού της συμμάχου, της Ρωσίας.
Την Τρίτη, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), εξέδωσαν κοινή δήλωση εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, όπου η βία μεταξύ των φιλο-ρωσικών αυτονομιστών και των Ουκρανών στρατιωτών έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Η διαφοροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης καταδεικνύει το χάσμα με τους Ευρωπαίους εταίρους της, και δείχνει ότι οι διαφορές τους θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερες από την οικονομική πολιτική και την λιτότητα.
«Μερικοί θα υποστήριζαν ότι η θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι απλώς ένα τέχνασμα των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την προτεραιότητα του να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα,» σχολιάζει ο Timothy Ash, επικεφαλής αναδυόμενων αγορών στην Standard Bank.
«Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι σε αντάλλαγμα για τις παραχωρήσεις αυτές, οι Έλληνες μπορεί τελικά να συναινέσουν με την άποψη της ΕΕ για την Ουκρανία», προσθέτει.
Προειδοποιεί ωστόσο ότι η στήριξη της Ρωσίας μπορεί αν είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα και να εξοργίσει τους Ευρωπαίους.
Ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets, εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας παίζει ένα έξυπνο παιχνίδι, προσπαθώντας να δώσει στην ΕΕ την εντύπωση «ότι έχει και άλλες επιλογές».
Από την πλευρά της Ρωσίας, είπε πιθανό να αρπάξει την ευκαιρία και να ανακατέψει τα πράγματα στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης