Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBC News: Το αντιμνημονιακό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στη Νέα Δημοκρατία

BBC News: Το αντιμνημονιακό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στη Νέα Δημοκρατία
Κρίσιμο το αποτέλεσμα των εκλογών για το μέλλον της χώρας – Η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές
Το αποτέλεσμα των σημερινών βουλευτικών εκλογών της Ελλάδας ενδέχεται να οδηγήσει σε επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές, σημειώνει το BBC σε δημοσίευμά του για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Από την μία πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, υπόσχεται διαγραφή του ελληνικού χρέους και κατάργηση των μέτρων λιτότητας, ενώ από την άλλη ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτέλεσμα και ζητά από τους ψηφοφόρους να μην οδηγήσουν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής.
Η Ελλάδα έχει υποστεί μεγάλες περικοπές του προϋπολογισμού της, ως προϋπόθεση για το πρόγραμμα διάσωσης και τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπενθυμίζει το BBC.
Προσθέτει δε ότι η ελληνική οικονομία έχει μειωθεί δραστικά από το 2008, όταν και ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ τα υψηλά ποσοστά ανεργίας έχουν οδηγήσει πολλούς Έλληνες στην φτώχεια.
Αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο Αλέξη Τσίπρας τόνισε ότι ήρθε η ώρα να κλείσει ο αδίστακτος κύκλος της λιτότητας και ότι το κόμμα του θα φέρει πίσω την αξιοπρέπεια στους πολίτες.
Υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει απολυμένους του Δημοσίου, μισθούς και συντάξεις, ωστόσο, σημειώνει το BBC, το ενδεχόμενο ενός εκλογικού θριάμβου του ΣΥΡΙΖΑ έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το φόβο για χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά και έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
Ο κίνδυνος υπάρχει παρά τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην κοινή νομισματική ένωση του ευρώ.
Ο κ. Σαμαράς από την άλλη, ανέφερε ότι «σήμερα αποφασίζουμε αν θα κινηθούμε μπροστά ή αν θα κινηθούμε προς το άγνωστο», ενώ πρόσθεσε ότι παραμένει αισιόδοξος, καθώς εκτιμά ότι κανείς δεν θα βάλει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Το BBC σημειώνει ότι το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή αναμένεται να διεκδικήσουν την τρίτη θέση, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στο ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης