Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τα CDS δείχνουν 60% χρεοκοπία της Ελλάδος...αλλά τελικώς δεν θα χρεοκοπήσει

JP Morgan: Τα CDS δείχνουν 60% χρεοκοπία της Ελλάδος...αλλά τελικώς δεν θα χρεοκοπήσει
Το θετικό σενάριο για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ το αρνητικό είναι η συνέχιση της πολιτικής αβεβαιότητας
Ουδέτερη (neutral) για την πορεία της ελληνικής αγοράς δηλώνει η JP Morgan, εκτιμώντας ότι το θετικό σενάριο για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ το αρνητικό είναι η συνέχιση της πολιτικής αβεβαιότητας.
Στη σημερινή 31σέλιδη ανάλυση με τίτλο "CEEMEA Key Trades and Risks: Life begins at 50/bbl" (Θέσεις κλειδιά και κίνδυνοι για την Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική: Η ζωή ξεκινά στα 50 δολάρια το βαρέλι), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η JP Morgan επισημαίνει ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Η JP Morgan συνεχίζει να κατατάσσει τις μετοχές του ΟΤΕ και της Εθνικής στα top picks.
Η αποτίμηση της Εθνικής είναι πολύ φθηνή, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, με βάση τον δείκτη P/BV, παρά το γεγονός των υψηλών εκτιμήσεων για το ROE το 2015.
Αντίθετα, η μετοχή της Eurobank είναι από τις λιγότερο προτιμητέες, τόσο σε επίπεδο τραπεζικού κλάδου όσο και σε επίπεδο ελληνικής αγοράς.

Embedded image permalink

Η απειλή του "Grexit" έχει επηρεάσει σημαντικά τις τιμές των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες έχουν υποχωρήσει σημαντικά.
Τι προεξοφλεί αυτή η κίνηση;
Τα ελληνικά CDS προεξοφλούν πιθανότητες κρατικής χρεοκοπίας στο 62%, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι πάνω από το 10% και οι τράπεζες διαπραγματεύονται στο 0,55 P/BV.
Αλλά η Ελλάδα είχε ένα καλό 2014.
Πριν από ένα χρόνο, δύο από τα τρία μεγαλύτερα εμπόδια για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ήταν:
α) η συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης, και
β) η υγεία του τραπεζικού τομέα.
Και τα δύο πήγαν καλά, θέτοντας τις προϋποθέσεις για τη χρηματιστηριακή αγορά να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.



Embedded image permalink

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν το μέλλον

Σύμφωνα με το μέσο όρο 63 δημοσκοπήσεων, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί στο 3%.
Τα μέχρι τώρα ποσοστά δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι το κόμμα θα έχει την αυτοδυναμία, ακόμη και αν λάβει το μπόνους των 50 εδρών.
Οι επενδυτές εμφανίζονται να φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τερματίσει τη λιτότητα και να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος.
Τέλος, υπό αυτά τα δεδομένα και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η JP Morgan αναμένει σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας του δείκτη MSCI Greece, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσει η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης