Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Σοκ στην Ευρώπη από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - «Δοκιμασία» για τα αντιευρωπαϊκά κόμματα

CNBC: Σοκ στην Ευρώπη από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - «Δοκιμασία» για τα αντιευρωπαϊκά κόμματα
Το αποτέλεσμα της κάλπης μπορεί να προκαλέσει σοκ στην Ευρώπη, καθώς διαφαίνεται νίκη του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα, ενδέχεται να αποδειχθούν ένα τεστ για τα αντιδραστικά, λαϊκίστικα κόμματα της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.
Το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, μπορεί να προκαλέσει σοκ στην Ευρώπη, καθώς διαφαίνεται νίκη του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.
Πέρα από τις ανησυχίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της ελληνικής διάσωσης, να αντιστρέψει τη λιτότητα και να ζητήσει διαγραφή χρέους, μια νίκη του Αλέξη Τσίπρα θα ενθαρρύνει άλλα αντιδραστικά κόμματα, τα οποία απειλούν την πολιτική ελίτ της Ευρώπης.
Μεταξύ αυτών που θα επωφεληθούν από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ισπανικό κίνημα Podemos.
Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή μόλις ένα χρόνο πριν, προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Mariano Rajoy.
«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τεστ για την ικανότητα ενός αντιδραστικού κόμματος να διασφαλίσει μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα.
Αυτή την προσπάθεια θα την παρακολουθήσουν πολύ στενά οι Podemos», τονίζει ο Wolfango Piccoli, managing director της Teneo Intelligence.
Τα αντιευρωπαϊκά κόμματα, όπως το κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) στη Βρετανία και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ψηφοφόροι αναζητούσαν εναλλακτικές στην παραδοσιακή πολιτική ελίτ της Ευρώπης.
«Πολλά από αυτά τα κόμματα θα εξακολουθήσουν να ενισχύονται, ωστόσο είναι σημαντικό να μην τα βάζουμε όλα «στο ίδιο καζάνι», τονίζει ο Pawel Swidlicki, αναλυτής του think tank Open Europe, καθώς έχουν διαφορές στην πολιτική τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης