Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Επενδυτές… μην σας φοβίζει ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα – Overweight στις ελληνικές μετοχές

tags :
HSBC: Επενδυτές… μην σας φοβίζει ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα – Overweight στις ελληνικές μετοχές
Πάντα στο τέλος η Ευρωζώνη βρίσκει μια λύση στα προβλήματα που ανακύπτουν
Overweight παραμένει η HSBC για τις ελληνικές μετοχές, εκτιμώντας ότι οι επικείμενες εθνικές εκλογές θα δημιουργήσουν πολύ λιγότερα προβλήματα από εκείνα που πιστεύει η αγορά.
Στην ανάλυση 110σέλιδη ανάλυση της για το πρώτο τρίμηνο του 2015 στις διεθνείς αγορές, υπό τον τίτλο "USD strength, EM resilience" (ενδυνάμωση του δολαρίου, αναπήδηση των αναδυόμενων οικονομιών), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η HSBC επισημαίνει ότι μετά από ένα δύσκολο και πτωτικό 2014, οι ελληνικές μετοχές είχαν ένα δύσκολο ξεκίνημα το νέο έτος εξαιτίας του πολιτικού κινδύνου που συνδέεται με τις επικείμενες γενικές εκλογές.
Η HSBC εκτιμά μάλιστα ότι η αγορά υπερβάλει στην τιμολόγηση του κινδύνου, καθώς δεν τίθεται θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ, ενώ αναμένεται να αποφευχθούν οι μονομερείς ενέργειες.
Σε αυτό το πλαίσιο ελληνικές μετοχές είναι φθηνές, επισημαίνει η HSBC.
Όπως επισημαίνει η HSBC, η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει λίγο το παίγνιο του φυλακισμένου.
Εκτιμά δε ότι μόλις η κατάσταση γίνεται κρίσιμη βρίσκεται μια συναινετική λύση, ώστε να μην υποφέρουν τα μέρη από απώλειες.
Η αύξηση του πολιτικού κινδύνου (όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη), είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της ηπείρου αυτή τη στιγμή.
Ο κίνδυνος κατακερματισμού αυξάνεται εξαιτίας της ασθενούς ανάπτυξης και των δυσβάστακτων χρεών.
Ωστόσο, για να συνεχίσει η ένωση, θα μπορούσε να υποστηριχθεί η σύγκλιση υπό την αυξανόμενη απειλή του διαζυγίου (συνειδητή ή όχι).
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αγορές μετοχών έχουν τραυματιστεί από την προοπτική των αριστερών λαϊκιστικών ηγετών που έρχονται στην εξουσία, οι οποίοι ήταν αισθητοί στην Βραζιλία το 2002 με τον Πρόεδρο Λούλα.
Στην πραγματικότητα, ως πρόεδρος, Ο Λούλα αγκάλιασε τη μακροοικονομική ορθοδοξία και οι βραζιλιάνικες μετοχές αυξήθηκαν έντονα και σημαντικά.
Ενώ οι αγορές θα προτιμούσαν αναμφίβολα μια νέα κυβέρνηση υπό την Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, οι ελληνικές μετοχές θα μπορούσαν επίσης να έχουν καλές επιδόσεις και υπό μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως και ο Λούλα, η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Οι ελληνικές μετοχές φαίνεται να προσφέρουν ελκυστικές αποτιμήσεις.
Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι σε θέση να ανέχονται την αστάθεια που σχετίζεται με την τρέχουσα αντίληψη των πολιτικών κινδύνων καταλήγει η HSBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης