Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Έρχεται ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο… ακόμη και με νίκη ΣΥΡΙΖΑ

JP Morgan Cazenove: Έρχεται ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο… ακόμη και με νίκη ΣΥΡΙΖΑ
Συστήνει στους επενδυτές αγορές σε κάθε διόρθωση του ελληνικού χρηματιστηρίου
Αισιόδοξη δηλώνει η JP Morgan Cazenove για την επόμενη μέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα, εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι ακόμη αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα κλείσει το πρώτο εξάμηνο του έτους υψηλότερα.
Στην 14σέλιδη σημερινή ανάλυση με τίτλο "Greece - what do we do ahead of 25 Jan - Still N, but laying out the bull case" (Ελλάδα - Πως να κινηθούν οι επενδυτές ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου - Παραμείνεται ουδέτεροι (Ν), αλλά προετοιμάστε το σενάριο ανόδου), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η JP Morgan Cazenove επισημαίνει ότι αν και το προφανές ανοδικό σενάριο θα επιβεβαιωθεί μετά από μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες, ωστόσο ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις 25 Ιανουαρίου, η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα.
Γι' αυτό το λόγο συστήνει στους επενδυτές αγορές σε κάθε διόρθωση του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της αγοράς, οι οποίες ανεβάζουν τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας στο 61% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Σε επίπεδο αποτιμήσεων, σύμφωνα με την JP Morgan Cazenove, η αγορά μοιάζει να τιμολογεί υψηλά την πιθανότητα Grexit.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της JP Morgan Cazenove, η πορεία των CDS συνεπάγεται σωρευτικά την πιθανότητα χρεοκοπίας στο 61%, από 42% την 1η Δεκεμβρίου του 2014 και 28% στο τέλος Αυγούστου του 2014.
Δεδομένου όμως ότι: α) όλα τα μεγάλα κόμματα θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, β) τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων δείχνουν συνεχώς ότι το 75% + των Ελλήνων θέλουν να μείνουν στο ευρώ και γ) η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ, η JP Morgan Cazenove θεωρεί ότι η η πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων από την Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι υποδεικνύουν τα δεδομένα.
Γι' αυτό το λόγο σύμφωνα με την JP Morgan Cazenove η πιθανότητα χρεοκοπίας είναι μόλις στο 25%, το οποίο και θεωρεί πιο ρεαλιστικό, δεδομένου του υψηλού χρέους/ΑΕΠ.
Αναφορικά με τη χρηματιστηριακή αγορά, η Ελλάδα έχει υστερήσει πάνω από 50% από τα μέσα Ιουνίου, υποαποδίδοντας σε σχέση με τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές.
Οι τράπεζες εμφανίζονται τώρα ως οι φθηνότερες στην περιοχή.
Ωστόσο, η τοποθέτηση long στις ελληνικές μετοχές (στρατηγική την οποία σκέφτεται η JP Morgan Cazenove), βρίσκει εμπόδια στο χρονοδιάγραμμα (timing).
Και αυτό για δύο λόγους:
Πρώτον, οι περισσότεροι επενδυτές, φοβούνται τη στρατηγική overweight πριν από την ημέρα των εκλογών.
Δεύτερον, η πιθανότητα ενός δεύτερου γύρου εκλογών και οι αρχικές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα είναι απίθανο να είναι ομαλοί.
Με απόδοση ομολόγων πάνω από 10% και τη χρηματιστηριακή αγορά κάτω του 50%+ από τον Ιούνιο, θα μπορούσαν οι επενδυτές να χάσουν ένα μέρος της ανόδου, ώστε να προστατευθούν από την μεταβλητότητα του τελευταίου μήνα των εκλογών.
Επίσης, η JP Morgan Cazenove θίγει και τον περιορισμένο τζίρο συναλλαγών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία έχει κατά μέσο ημερήσιο όρο 70 εκατ. ευρώ, ήτοι το ήμισυ της πολωνικής αγοράς.
Τέλος, τονίζει ότι την ανησυχεί, επίσης, η συνεχιζόμενη απουσία των εγχώριων επενδυτών από το Χ.Α., καθώς και το γεγονός ότι κυριαρχούν οι ξένοι επενδυτές.
Οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές κατέχουν λιγότερο από το 5% της χρηματιστηριακής αγοράς.
Αντιθέτως, η βάση ξένων μετόχων είναι σε μεγάλο βαθμό hedge funds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης