Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα - «Τρομάζει» η πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

CNBC: Κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα - «Τρομάζει» η πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί τους επενδυτές και τις αγορές σύμφωνα με το CNBC
Ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα εκφράζει σε άρθρο του το CNBC, προειδοποιώντας ότι η πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα θέσει τη χώρα σε «κρίσιμη» θέση.
«Οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δείχνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι επενδυτές γνωρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού έχει το ρόλο του εγγυητή» σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο και συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στο σωστό δρόμο και θα συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της χώρας».
«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μία νέα κυβέρνηση και ένα νέο κόμμα μπορεί να έρθει στην εξουσία, ενώ οι αγορές αγνοούν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει στο CNBC ο Ν. Γεωργικόπουλος, καθηγητής του NYU.
«Αυτή η αβεβαιότητα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην οικονομία, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου η οικονομία εξακολουθεί να είναι εύθραυστη», σημειώνει, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο της εξόδους της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους Έλληνες.
Σε αυτό το πλαίσιο το CNBC επισημαίνει ότι o ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει προβάδισμα έναντι του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά σε τουλάχιστον εννέα δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο.
«Η Ελλάδα είναι περισσότερο σταθερή οικονομικά σήμερα από το 2012, ακολουθώντας το πρόγραμμα διάσωσης των 240 δις. ευρώ και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Ελλήνων.
Αυτή η κατάσταση βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσεται κατά των πολιτικών λιτότητας, να κερδίσει ψηφοφόρους, ενώ υποστήριζε ότι θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με τους δανειστές. Κάθε διαφωνία όμως με τους εταίρους θα μπορούσε να είναι δραματική ωθώντας την Ελλάδα εκτός του ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά το CNBC εξηγώντας την σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
«Παρότι η Ελλάδα βγαίνει από τα έξι χρόνια κρίσης, υπάρχουν φόβοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταστρέψει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας» σημειώνεται.
Μάλιστα ο κ. Γεωργικόπουλος μιλώντας στο CNBC αναφέρει ακόμα ότι η οικονομική πολική του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προσδιοριστεί από πιο ριζοσπαστικές μέχρι πιο μετριοπαθείς ιδέες μέσα στο κόμμα, σημειώνοντας ότι στο τέλος θα καταλάβουν ότι η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη αστάθεια και αναταραχή.
Παράλληλα τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμφωνήσει σε ένα οικονομικό πρόγραμμα με την τρόικα και το πώς θα κρατήσουν την ελληνική οικονομία σε καλό δρόμο.
«Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα σκεφτεί δύο φορές για το μέλλον της Ελλάδας, και το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στην Ευρωζώνη» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης