Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Δαμόκλειος σπάθη για την Ευρωζώνη τα ακροδεξιά κόμματα - Απειλείται το ευρώ

CNBC: Δαμόκλειος σπάθη για την Ευρωζώνη τα ακροδεξιά κόμματα - Απειλείται το ευρώ
Η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων έχει επιφέρει σοβαρή ανησυχία στην πολιτική ελίτ
Δαμόκλειος σπάθη για το μέλλον της Ευρωζώνης αποτελούν τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως η άνοδος τέτοιων πολιτικών σχηματισμών απειλεί ακόμη και με διάλυση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Άλλωστε, μεταξύ των κορυφαίων ανησυχιών για το 2015 συγκαταλέγεται η ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο CNBC, στην Ελλάδα, η οποία πλήττεται από την υψηλή ανεργία, εκτός του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, σημαντική ενίσχυση έχει καταγράψει και η Χρυσή Αυγή, η οποία διαθέτει την ετικέτα των «νεοναζί».
Παρόμοια και η κατάσταση στην Ιταλία, όπου οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι συρρέουν στο ακροδεξιό κόμμα της Λίγκας του Βορρά.
«Πολλοί πρώην ψηφοφόροι του κέντρου και της κεντροδεξιάς θα στραφούν στη Λίγκα του Βορρά» προειδοποιεί ο Galietti, επικεφαλής αναλυτής της Policy Sonar.
Η ενίσχυση των αντι-ευρωπαϊκών και ακροδεξιών κομμάτων έχει επιφέρει σοβαρή ανησυχία στην πολιτική ελίτ της Ευρωζώνης.
Χαρακτηριστικές είναι οι εκκλήσεις της Merkel, του Hollande και του Napolitano περί της ανάδειξης ακροδεξιών, λαϊκιστικών και αντισλαμικών κομμάτων.
Βέβαια, οι αναλυτές παραδέχονται πως τέτοιου είδους κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, το Ανεξάρτητο Κόμμα (Βρετανία) και το AfD (Γερμανία) συνιστούν γέννημα της κρίσης και της λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης