Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον συστημικό κίνδυνο για την ευρωζώνη

tags :
CNBC: Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον συστημικό κίνδυνο για την ευρωζώνη
Η ευρωζώνη έχει αλλάξει και η Ελλάδα δεν απειλεί πλέον τις αγορές
Η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωπες οι αγορές το 2015, ωστόσο δεν αναμένεται να τις κλονίσει.
Όπως σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το CNBC, ένα νέο δράμα ξεδιπλώνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.
Το ελληνικό κοινοβούλιο απέτυχε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη χθεσινή τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, με την Ελλάδα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.
«Ενώ η Ελλάδα ήταν το επίκεντρο των συστημικών πιέσεων το 2010 και το 2011, πλέον αποτελεί ένα τοπικό ζήτημα», σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της Amherst Pierpont Securities, Robert Sinche.
Και προσθέτει ότι η ευρωζώνη έχει αλλάξεις σε σχέση με το 2011, με τις αποδόσεις των ομολόγων να είναι χαμηλότερα και την ΕΚΤ να είναι έτοιμη για αγορές κρατικών ομολόγων.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Sinche εκτιμά ότι μπορεί το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να εκτοξεύει απειλές κατά των δανειστών, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν σκοπεύει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Ο Sameer Samana της Wells Fargo Advisors, τονίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί θέμα για τις αγορές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
Ο Samana σημειώνει το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έχει «μαλακώσει» τους τόνους του και δεν αναφέρεται πλέον σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης