Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Τριγμοί στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά την αποτυχία εκλογής ΠτΔ – Αναβιώνουν οι φόβοι για «Grexit»

CNBC: Τριγμοί στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά την αποτυχία εκλογής ΠτΔ – Αναβιώνουν οι φόβοι για «Grexit»
Χωρίς εκπλήξεις το αποτέλεσμα, κίνδυνος από ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας
Τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζει δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, στο οποίο υπογραμμίζονται οι τριγμοί στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και η επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα.
Παράλληλα, τονίζεται ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο από τους αναλυτές, ενώ επισημαίνεται ότι αναβιώνουν οι φόβοι για Grexit και σημειώνονται οι κίνδυνοι για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας από τη διαφαινόμενη ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις πρόωρες εκλογές, καθώς το κόμμα έχει υποσχεθεί ότι αν αναλάβει την εξουσία, θα καταργήσει τις σκληρές πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του προγράμματος διάσωσης, η χώρα πρέπει ακόμη να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, προκειμένου να λάβει την τελευταία δόση της ενίσχυσης από τους δανειστές, κάτι που θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη σημειώνεται ότι υπάρχουν φόβοι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει ακόμη και τη ζώνη του ευρώ, κάτι που θα ήταν «καταστροφικό» για τη χώρα.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι στις εκλογές, με πιθανές ημερομηνίες αυτές της 25ης Ιανουαρίου ή 1ης Φεβρουαρίου, η εύκολη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρά το προβάδισμα που έχει στις δημοσκοπήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης