Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα - «Βαρίδι» το υψηλό χρέος

tags :
CNBC: Ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα - «Βαρίδι» το υψηλό χρέος
Το αποτέλεσμα αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρων εκλογών, με τις πιθανότητες νίκης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεγάλες
Πιο πιθανό από ποτέ φαντάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, μετά την πρώτη αποτυχημένη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Το αποτέλεσμα αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρων εκλογών, με τις πιθανότητες νίκης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεγάλες, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της χώρας.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το μομέντουμ, καθώς το μνημόνιο είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλές στους Έλληνες», σημειώνει ο David Lea, αναλυτής της Control Risks.
Η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του προγράμματος βοήθειας, ωστόσο πρέπει ακόμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα λιτότητας, προκειμένου να λάβει την τελευταία δόση του προγράμματος.
Ο αναλυτής εκτιμά ότι ακόμη και αν η Ελλάδα δεν οδηγηθεί τώρα σε πρόωρε εκλογές, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι τα μέσα του 2016 που λήγει η θητεία της.
Ο αναλυτής της Teneo Intelligence, Wolfango Piccoli, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου/αρχές Φεβρουαρίου.
Το χρέος της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι τεράστιο, στο 175,5% του ΑΕΠ και χρειάζεται πολιτική αξιοπιστία προκειμένου να πείσει τους δανειστές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης