Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan Cazenove: Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι επιτυχημένη για 2 βασικούς λόγους

JP Morgan Cazenove: Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι επιτυχημένη για 2 βασικούς λόγους
Εάν συντρέξουν δύο προϋποθέσεις σε μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η JP Morgan Cazenove δηλώνει bullish για την Ελλάδα
"Ουδέτερη" παραμένει για την Ελλάδα η JP Morgan Cazenove, αν και διατηρεί τις επιφυλάξεις της καθώς η αγορά ανησυχεί για την περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και αναδειχθεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Στην 12σέλιδη ανάλυση της υπό τον τίτλο "Positive views toward Turkey. Lots of questions on Russia and Greece" (θετικές προοπτικές από την Τουρκία. Αρκετά ερωτήματα για τη Ρωσία και την Ελλάδα), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η JP Morgan Cazenove, μετά από ένα 10ήμερο οδοιπορικό στις χώρες Τουρκία, Ελλάδα, Πολωνία, Κεντρική Ευρώπη, Ρωσία και Βόρεια Αφρική, επισημαίνει ότι έχει δεχτεί από τους επενδυτές περισσότερα ερωτήματα από ό,τι ανέμενε.
Οι επενδυτές βλέπουν σημαντικές ευκαιρίες, μετά την απότομη πτώση που σημείωσε πρόσφατα η αγορά και τα επιτυχή stress test της ΕΚΤ, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις προκαλούν ανησυχίες.
Μάλιστα, η JP Morgan Cazenove δηλώνει "ουδέτερη" (neutral), αλλά οι περισσότεροι επενδυτές ανησυχούν σαφώς για την προοπτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η αμερικανική επενδυτική δηλώνει bullish στην προοπτική μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρξουν δύο προϋποθέσεις:
Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κυβερνήσει την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκεί να μην ταράξει τα νερά.
Έτσι θα απολαύσει μια αύξηση του ΑΕΠ κατά 3%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την περίοδο 2015-17.
Δεύτερον, η εμπειρία έχει δείξει ότι οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις έχουν κάνει καλύτερη δουλειά στην εφαρμογή λιτότητας από ότι οι κέντρο-δεξιές (υπενθυμίζει τη Σουηδία και την Ιταλία στα μέσα της δεκαετίας του '90).
Οι περισσότεροι πελάτες δεν είχαν, θεωρείται κάθε ασημένια επένδυση στην
πολιτικό σύννεφο πάνω από τη χρηματιστηριακή αγορά.
Τέλος, η JP Morgan Cazenove καταλήγει ότι οι περισσότεροι πελάτες της δεν θεωρούν ότι υπάρχει η θετική πολιτική προοπτική στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης