Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Η Ελλάδα επέστρεψε στη μικροπολιτική - Η σημασία της εκλογής ΠτΔ

tags :
CNBC: Η Ελλάδα επέστρεψε στη μικροπολιτική - Η σημασία της εκλογής ΠτΔ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το CNBC
H Ελλάδα επέστρεψε στην μικροπολιτική και τις αντεγκλήσεις, καθώς οι βουλευτές ψηφίζουν σήμερα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω πολιτική αβεβαιότητα και οικονομική κρίση για τη χώρα. Το CNBC παρουσιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τη σημασία της προεδρικής εκλογής.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέπληξε τις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο, μεσούσης της πολιτικής αβεβαιότητας.
Η πρώτη εκ των τριών ψηφοφοριών πραγματοποιείται σήμερα, η δεύτερη στις 23 Δεκεμβρίου και η τρίτη στις 29 Δεκεμβρίου, με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών να μην έχει διασφαλιστεί.
Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με τον Α. Σαμαρά να προειδοποιεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία.
Από την πλευρά του ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια τρομοκρατίας των βουλευτών και του λαού.

Γιατί είναι σημαντική η προεδρική εκλογή
Η σημασία της προεδρικής εκλογής, έγκειται στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.
Απλώς και μόνο η ανακοίνωση της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής, ήταν αρκετή για να τρομάξει τους επενδυτές και να στείλει το κόστος δανεισμού της χώρας στα ύψη.

Επιστρέφει ο φόβος περί Grexit;
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις παρεμβάσεις του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker και του Επιτρόπου Οικονομικών Pierre Moscovici.
Η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα την εμπιστοσύνη των αγορών προκειμένου να ανακτήσει τη χρηματοοικονομική της αξιοπιστία, σημειώνει το CNBC.
Ο λόγος χρέους ως προς το ΑΕΠ είναι ο υψηλότερος στην ευρωζώνης, στο 174%, ενώ στην Ελλάδα καταγράφεται και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, στο 25,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης