Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Μεγάλη πόλωση στην Ελλάδα – Μικραίνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ

WSJ: Μεγάλη πόλωση στην Ελλάδα – Μικραίνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ
Αναζοπυρώνονται οι ανησυχίες για πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, εκτιμά η WSJ
Τη σημαντική μείωση της διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal, κάνοντας λόγο για μεγάλη πόλωση στη χώρα λίγες ημέρες πριν την πρώτη προεδρική ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου του 2014.
Οι τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές τον προσεχή μήνα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για πολιτική αναταραχή στη χώρα μεσούσης της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Οι εν λόγω φόβοι ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας, με αποτέλεσμα το ελληνικό χρηματιστήριο να χάσει άνω των 10 δισ. δολαρίων σε αξία, ενώ οι αποδόσεις του 10ετούς κρατικού ομολόγου εκτινάχθηκαν στα επίπεδα του 9% στο τέλος της εβδομάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις, σημειώνει η WSJ, η κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει μόνο σε 175 ψήφους από τις 180 ψήφους που απαιτούνται για εκλογή ΠτΔ.
Η μεταστροφή στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτιμούν στελέχη της κυβέρνησης, υποδεικνύουν ότι το κλίμα στη χώρα γίνεται πιο ευνοϊκό. «Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκλεγεί Πρόεδρος και, σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, είμαι πολύ πιο πεπεισμένος/η πλέον ότι θα επικρατήσουμε στο ενδεχόμενο νέων εκλογών», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην αμερικανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης