Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με την Τρόικα

HSBC: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με την Τρόικα
Η HSBC δεν βλέπει άμεσο κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει αργά ή γρήγορα να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως σκοπεύει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, αναφέρει μεταξύ άλλων η HSBC στην τελευταία ανάλυση της για την Ελλάδα, η οποία επισημαίνει ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα έχει επιστρέψει.
Σύμφωνα με την 5σέλιδη ανάλυση της υπό τον τίτλο "Greece: Presidential elections brought forward" (Ελλάδα: Επίσπευση προεδρικών εκλογών), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η HSBC σχολιάζει ότι ο πολιτικός κίνδυνος έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, με αφορμή την επικείμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι αγορές εστιάζουν στην ημερομηνία της 29ης Δεκεμβρίου περιμένοντας να δουν εάν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την ανάδειξη του ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, ή αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.



Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητούσε επίμονα εκλογές, όμως πλέον το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ ασφυκτικό.
Θα πρέπει να αφήσουν το "πίσω κάθισμα της διακυβέρνησης" και να εξηγήσουν στους Έλληνες πώς σκοπεύουν να διαπραγματευτούν με την Τρόικα.



Μετά την τεχνική επέκταση έρχεται να τελειώσει τον Μάρτιο στο 2015ο
Σύμφωνα με την HSBC η αβεβαιότητα αναμένεται να συνεχιστεί στη χώρα, κάτι που ήδη αντανακλάται στην απότομη αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.
Η αβεβαιότητα αυτή μπορεί να συνεχιστεί εάν η ελληνική Βουλή αποτύχει να εκλέξει πρόεδρο.
Ωστόσο η HSBC δεν βλέπει άμεσο κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων, λαμβάνοντας έτσι υπόψη την ανθεκτικότητα που έχει δείξει και στο παρελθόν η Ελλάδα.
Παρ 'όλα αυτά, η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στις προεδρικές εκλογές και, ενδεχομένως, στις γενικές εκλογές που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εφαρμογή του προγράμματος και, επομένως, να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για την οικονομία.
Η κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει την είσπραξη των φόρων, προσθέτοντας νέο βάρος στα δημόσια οικονομικά και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ η αβεβαιότητα θα μπορούσε να παρεμποδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης