Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ και Βρετανία προειδοποιούν τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο - "Σαφές μήνυμα" στον Putin από τους G20

ΗΠΑ και Βρετανία προειδοποιούν τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο -
Συνεχίζονται οι πιέσεις προς τον Putin
Aυστηρή προειδοποίηση προς τον  Vladimir Putin, απήυθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barak Obama, ότι η Ρωσία θα παραμείνει απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα αν ο Ρώσος πρόεδρος της συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες που στοχεύουν να βάλουν ένα τέλος στην ουκρανική κρίση.
"Αυτή τη στιγμή οι κυρώσεις που εφαρμόζουμε είναι πάρα πολύ καλές", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τη λήξη της συνόδου της G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.
"Οι ομάδες μας διαρκώς εξετάζουν μηχανισμούς στους οποίους θα στραφούμε εφόσον χρειαστεί μεγαλύτερη πίεση", πρόσθεσε.
"Εάν (ο Ρώσος πρόεδρος) εξακολουθήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να παραβιάζει τη συμφωνία για την οποία δεσμεύτηκε πριν από μερικές εβδομάδες, η απομόνωση της Ρωσίας θα συνεχιστεί", τόνισε ο Obama στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας D, Cameron είπε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έστειλαν ένα "σαφές μήνυμα" στον πρόεδρο Putin ότι η χώρα του θα απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα εάν δεν επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία.
"Νομίζω ότι η Ρωσία πρέπει να μάθει ότι στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε μια πραγματική ενότητα σκοπού: να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει κάποιου είδους μόνιμη παγωμένη σύρραξη στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν νομίζω ότι η σχέση της Ρωσίας από τη μία και της Βρετανίας, της Ευρώπης και της Αμερικής από την άλλη, θα παραμείνει η ίδια", τόνισε.
"Ελπίζω ότι ακόμη και σε αυτό το στάδιο ο πρόεδρος Putin μπορεί να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο", συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης "βλέπει ότι βρίσκεται σε σταυροδρόμι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης