Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Aναζωπυρώνεται ο κίνδυνος για το ξέσπασμα νέου νομισματικού πολέμου - Οι ανησυχητικές ενδείξεις

CNBC: Aναζωπυρώνεται ο κίνδυνος για το ξέσπασμα νέου νομισματικού πολέμου - Οι ανησυχητικές ενδείξεις
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένεται να πυροδοτήσει η απόφαση της Bank of Japan να προχωρήσει στη λήψη, νέων επιθετικών μέτρων
Ορατός είναι ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέος νομισματικός πόλεμος, προκαλώνοντας ισχυρές αντιδράσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, προειδοποιεί το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο τις θέσεις πλειάδας αναλυτών.
Όπως τονίζει, η απειλή του νομισματικού πολέμου είναι ζωντανή, μετά την απόφαση - την περασμένη εβδομάδα - της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan) να προχωρήσει στη λήψη, νέων επιθετικών μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας.
"Η απόφαση της Bank of Japan εντείνει τις ανησυχίες για το ξέσπασμα ενός νέου, νομισματικού πολέμου, στη σκιά της ταχείας αποδυνάμωσης του γιεν", προειδοποιούν οι αναλυτές.
"Κάθε φορά που σημειώνεται μια αποδιαργανωτική κίνηση από μια κεντρική τράπεζα, δεν γίνεται να μην υπάρξουν επιπτώσεις", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Boris Schlossberg, γενικός διευθυντής της BK Asset Management, αρμόδιος για ζητήματα που άπτονται της αγοράς συναλλάγματος.
"Ο πιο καυτός νομισματικός πόλεμος που μπορεί να ξεσπάσει, στην τρέχουσα συγκυρία, είναι εκείνος ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Κορέα. Πρόκειται για εξελίξεις που χρήζουν αυξημένης προσοχής", προειδοποιεί, από την πλευρά του, ο Sean Callow, στρατηγικός αναλυτής της Westpac.
Να σημειωθεί εδώ πως το γιεν, το νόμισμα της Ιαπωνίας, έχει καταγράψει απώλειες περί το -20% από τότε που η Bank of Japan έθεσε σε εφαρμογή επιθετικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Απρίλιος 2013).
"Με εξαιρετικό ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις από την πλευρά της Κίνας, με φόντο τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος", σχολιάζει σημαντική μερίδα αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης