Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Καθησυχαστικό το Fortune: Η καρδιά της Ευρωζώνης χτυπά ακόμα - Υπερβολικοί οι φόβοι

Καθησυχαστικό το Fortune: Η καρδιά της Ευρωζώνης χτυπά ακόμα - Υπερβολικοί οι φόβοι
«Είναι πασιφανές πως η οικονομία δεν έχει πεθάνει ακόμη»
Κόντρα στην ανησυχία των αναλυτών περί ανάφλεξης της ευρωπαϊκής κρίσης πηγαίνει το περιοδικό Fortune, το οποίο υποστηρίζει πως η «καρδιά» της Ευρωζώνης χτυπά ακόμη…
«Η καρδιά της Ευρωζώνης χτυπά ακόμη. Απλά ως Ευρωπαία πήγε διακοπές τον Αύγουστο» αναφέρει χαρακτηριστικά, το αμερικανικό περιοδικό, αμφισβητώντας τις διάχυτες ανησυχίες των διεθνών χρηματοπιστωτικών ομίλων.
«Οι αναφορές για θάνατο της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι υπερβολικές» σημειώνει εν συνεχεία.
Όπως εξηγεί, η Ευρωζώνη διέρχεται μία δύσκολη περίοδο, αλλά η οικονομία της Γερμανίας παραμένει ζωντανή.
«Ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης σταδιακά θα ανακάμψουν, εκμεταλλευόμενες την διολίσθηση του ευρώ και την ανάκτηση του ανταγωνισμού» υπογραμμίζει το Fortune.
Aναφερόμενο στα πρόσφατα απογοητευτικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία, το αμερικανικό περιοδικό θεωρεί φυσιολογική την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής.
«Όλα τα βασικά τμήματα της γερμανικής οικονομίας, πλην της αυτοκινητοβιομηχανίας, παραμένουν υγιή» τονίζει ο C. Brzeski, επικεφαλής αναλυτής της ING.
Οι μισθοί αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό +3% και η ανεργία υποχωρεί στο ιστορικό χαμηλό του 6,5%, υπογραμμίζει.
«Είναι πασιφανές πως η οικονομία δεν έχει πεθάνει ακόμη» συμπεραίνει ο αναλυτής της ING.
Όπως εξηγεί εν συνεχεία ο αναλυτής της Berenberg Bank, Holger Schmieding, η Γερμανία τραβά μαζί της τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Η κρίση στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή επέδρασαν αρνητικά στη Γερμανία και κατ’ επέκταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναφέρει καταλήγοντας.
Ας σημειωθεί πως η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε τον Αύγουστο κατά 4%, έναντι ανόδου 1,6% τον Ιούλιο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία (1,9% έδειχναν τα αρχικά στοιχεία) και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν μικρότερη πτώση 1,5%.
Αν εξαιρεθούν η ενέργεια και οι κατασκευές, η παραγωγή υποχώρησε κατά 4,8%.
H μεγαλύτερη πτώση 8,8% καταγράφηκε στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, στα ενδιάμεσα αγαθά σημειώθηκε πτώση 1,9% και η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά 0,4%.
Η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο του 2014, ενώ η παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα μειώθηκε κατά 2,0%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης