Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρχονται ραγδαίες αλλαγές - Ο ήλιος… κύρια πηγή ενέργειας του πλανήτη έως το 2050!

Έρχονται ραγδαίες αλλαγές - Ο ήλιος… κύρια πηγή ενέργειας του πλανήτη έως το 2050!
Ο... ήλιος θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα
Το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας διέρχεται μέσω του… ήλιου, ο οποίος έως το 2050 θα έχει καταστεί κύρια πηγή παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος!
Αυτό τουλάχιστον, εκτιμά η International Energy Agency (IEA), σε έκθεσή της για την ηλιακή ενέργεια.
Όπως υπογραμμίζει, η ηλιακή ενέργεια θα καταφέρει έως το 2050 να καταστεί η νούμερο ένα πηγή ενέργειας, υπερνικώντας τόσο την ορυκτή όσο και τις έτερες εναλλακτικές μορφές ενέργειας (αέρας, νερό).
«Εάν οι χώρες καταφέρουν να υιοθετήσουν την ηλιακή ενέργεια, τότε οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα περικοπούν κατά 6 δισ. τόνους/έτος» εκτιμά η ΙΕΑ.
Έως το 2050, τα ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα και η ηλιακή ενέργεια θα παράγουν περίπου 4.600 gigawatts, έναντι των τρέχουσων επιπέδων παραγωγής, τα οποία περιορίζοντα στα μόλις 154 gigawatts.
Μάλιστα, ήδη αρκετές χώρες χρησιμοποιούν διάφορες μορφές ηλιακής ενέργειας, καταφέρνοντας να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου και να εκμηδενίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Φυσικά, όλα αυτά προϋποθέτουν, τονίζει η ΙΕΑ, μία άρδην αλλαγή στην ενεργειακή πολιτική των κρατών.
Ας σημειωθεί μάλιστα, πως αρκετοί επενδυτές, ακολουθώντας τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, επενδύουν σε εταιρείες εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του W. Buffett, ο οποίος τον Ιούνιο διπλασίασε τις επενδύσεις τους στην ηλιακή και αιολική ενέργεια, αγγίζοντας το ποσό των 15 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης