Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Στα 500 εκατ. ευρώ το όφελος για κάθε ελληνική τράπεζα από την αναβαλλόμενη φορολογία

Euroxx: Στα 500 εκατ. ευρώ το όφελος για κάθε ελληνική τράπεζα από την αναβαλλόμενη φορολογία
Βασικός κίνδυνος για τον κλάδο η πολιτική αστάθεια
Περί τα 500 εκατ. ευρώ θα είναι το όφελος για κάθε τράπεζα κατά μέσο όρο από την μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση έναντι του Δημοσίου, σύμφωνα με την Euroxx, η οποία σχολιάζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναγνωριστούν στον κλάδο περί τα 9,8 δισ. ευρώ.
Στην 5σέλιδη σημερινή της ανάλυση με τίτλο "DTA Conversion to DTC - Positive Catalyst for Greek Banks" (Μετατροπή αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση - θετικός καταλύτης για τις ελληνικές τράπεζες), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Euroxx εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενισχυθούν οι δείκτες Tier 1 των τραπεζών κατά 350 έως 740 μονάδες βάσης για τις τέσσερις τράπεζες.
Αναλυτικά το όφελος ανά τράπεζα:


Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθούν τα κεφαλαιακά μαξιλάρια τους ενόψει των stress test της ΕΚΤ, καθώς οι όποιες κεφαλαιακές ανάγκες και αν προκύψουν μπορούν να καλυφθούν από ενέργειες εσωτερικής αναδιάρθρωσης.
Η Eurobank θα επωφεληθεί σημαντικά από αυτόν τον νόμο.
Η Euroxx διατηρεί ως βασικό σενάριο για τους κινδύνους στις αποτιμήσεις των μετοχών τον κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας.
Ωστόσο, διατηρεί σύσταση overweight για τον κλάδο, με τιμή στόχο τα 0,9 ευρώ για την Alpha Bank, τα 0,5 ευρώ για τη Eurobank, τα 3,3 ευρώ για την Εθνική και τα 2,2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης